изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:15 EEST
Проговориха още жертви на биячите убийци от мола във Варна    
ОбществоНяколко дни след като стана ясно, че варненецът Нягол Петров е бил убит от бой от охранителите на Гранд мол в Морската столица, репортер на БЛИЦ се свърза с други техни жертви. Мартин Бейдовски за щастие е оцелял, но спомените на него и приятелите му, сред които и едно момиче, е останала неизлечима следа, която дълго време не им дава да спят нормално.

На 26 септември вечерта компанията на Мартин Бейдовски, още три момчета и едно момиче - Златина, всички на възрастта на биячите, си тръгвали от мола. Отишли на паркинга, където Мартин паркирал мощната си кола Хонда Сивик - 160 коня. Не го стърпяло и врътнал няколко кръгчета вътре, като самият той признава, че на автомобила му трябва малко, за да "подпали" гуми и да вдигне шум.

СЛед това слязъл от колата и 20-30 минути останал на паркинга заедно с компанията си. Внезапно към тях се засилили четирима охранители. Без да обяснява нищо, единият от тях се насочил към Мартин и му забил една глава в дясната скула, като буквално я сцепил и от нея шурнала кръв.

"Започнаха да ме бият на почивки", разказва Мартин пред БЛИЦ TV. Той чул, че силоваците обявили по радиостанцията: "Имаме нападение на етаж "минус 1". Секунди по-късно пристигнала още по-голяма бригада гардове. Най-агресивен от тях бил младеж с вид на биче. Той поел инициативата и на свой ред започнал да налага безразборно Мартин. Не били пожалени и другите приятели от компанията, които били подхванати с юмруци и ритници от другите охранители. С мелето се разминала само Зорница. Тя се вцепенила, загубила ума и дума и през цялото време не успяла да издаде и звук.

В един момент няколко от охранителите се развикали на Мартин защо върти гуми и как щели да бъдат уволнени заради него. Той опитал да обясни, че не е заслужил чак такова наказание, но вместо отговор получил още бой.

След края на саморазправата един от пострадалите успял да се обади на полицията. По думите на Мартин пристигналите на място ченгета от Трето районно реагирали все едно са първи приятели с биячите. Попитали го какво се е случило, но след като казал "Нападнаха ме,", получил отговор: "Недей да обясняваш, ние вече знаем", а единият униформен дори му заповядал мълчи, че "да не ти изпукам един шамар".

Мартин все пак пуснал жалба в полицията и прокуратурата, като приложил свидетелство за нараняване на скулата и сътресение на мозъка - средна телесна повреда. Било образувано досъдебно производство, но 2 седмици по-късно то било прекратено с аргумента, че се появили свидетели, които казали, че нападателите всъщност са... пострадалите младежи.

От свои приятели, работещи в мола, Мартин разбрал, че този, който му забил глава, е Ангел Николов - един от биячите, ликвидирали 52-годишния Нягол Петров. Казали му, че сред тях бил и точно този Красимир Димитров, който също участвал в убийството.

Мартин разкри пред БЛИЦ TV, че групата за улична справедливост, наречена охрана, открила адреса му във варненския квартал "Възраждане" и го причакала пред дома. Предупредили го, че ще си има сериозни разправии меко казано, ако продължава да търси правата си. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Проговориха още жертви на биячите убийци от мола във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди