изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:22 EEST
МЕГАТРОН ИНВЕСТИРА 2,5 МЛН. ЕВРО В ДОБРИЧ    
Икономика

В четвъртък компанията откри най-новия и най-голям търговски и сервизен център на площ от 61 700 кв. м. Новоизградената база в Добрич е най-големият център в страната за продажба и сервизно обслужване на земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника.



„Нашата мисия е заедно с John Deere да предоставим на земеделските производители най-добрата техника на пазара“, каза пред многобройните партньори и приятели собственикът на компанията Ифтах Шахам.

Официални гости на официалното откриване на базата бяха кметът на Добрич Детелина Николова и областният управител д-р Маргарита Новоселска. 

„Откриването на новата база на Мегатрон в Добрич е добър знак за града, за неговите жители и област Добрич“, каза в приветствието си кметът. Тя връчи на собственика на компанията флага на Община Добрич.




 Вашата динамично развиваща се компания, е важен фактор в изграждането на конкурентноспособно земеделие в България и е доказала на земеделските стопани, че могат да разчитат на бързо и качествено обслужване от страна на Вашите специалисти“, заяви д-р Новоселска.

Компанията е официален представител на световноизвестни фирми производители на земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника и прикачен инвентар – John Deere, Bobcat, Doosan, Kuhn, Bednar.

Новоизградената база в Добрич е най-големият център в страната за продажба и сервизно обслужване на земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника. В този проект Мегатрон инвестира 2,5 млн. евро за изграждане, обзавеждане, сервизно оборудване и модерна диагностична апаратура. Общата площ на комплекса е 61 700 кв. м., от които 10 000 кв. м са експозиционните площи, 44 000 кв. м – демонстрационно поле и 7 700 кв. м, на които са изградени административна сграда, склад за части и сервизно хале с обща площ 3100 кв. м.




Сградата е с модерен интериор, на две нива и разполага с просторен шоурум, офиси, конферентна зала, стая за отдих на служителите, фитнес зала, голям склад за части и сервизно помещение с 12 клетки. В базата работят 28 души.

„В Мегатрон имаме особено отношение към Добруджанския край. Това е най-силният ни регион и целта ни е да запазим лидерската позиция и да продължим да се развиваме. Имаме всичко необходимо – страхотна база с демонстрационно поле, експозиционна площадка, огромен сервиз“, сподели пред НДТ Георги Мирошников – управител на база Добрич.

„Когато започнахме „Мегатрон“ разчиташе на мрежа от дилъри и агенти. Преди 4 години „Джон Диър“ промени стратегията си и Мегатрон трябваше да я приеме, вече да сме не дистрибутори, а със собствена мрежа от дилърски центрове“, обясни пред журналисти собственикът на компанията Ифтах Шахам. Днес компанията разполага със седем търговско-сервизни бази и магазини в София, Плевен, Русе, Пловдив, Стара Загора, Ямбол и Добрич. В Мегатрон работят над 150 служители. По думите му, базата в Добрич може да предоставя пълен комплект от услуги по продажба и поддръжка. „Ние – Джон Диър и Мегатрон, сме поели ангажимента да предоставим на земеделците от Добричкия регион най-добрата техника, която ние предлагаме. Това е нашата мисия, не само в Добричкия регион, но и в цяла България“, подчерта Ифтах Шахам.

Разчитаме на нашия екип да поддържат водещо ниво в маркетинга, което ние сме постигнали с дългогодишен труд и усилия и да поддържа нивото и името на фирмата като лидер на пазара в България. „Сигурен съм, че имаме точния екип и точната техника за това“, каза той. И поясни, че ценлта на компанията е да има пазарен дял от над 25% в Добрич и региона, който включва още Шумен, Разград и Търговище.




Дирк Бенинг – регионален мениджър за Централна и Източна Европа на Джон Диър посочи, че в България има потребност от техника, която да обработва по-големи територии. Все повече земеделците се интересуват от разходите за обработка, така че цената на машината е един от въпросите, но разходите за обработка също са изключително важни – как може това да се контролира с повишаване на гаранцията и качеството на техниката, посочи той. Стана ясно, че Мегатрон и Джон Диър предлагат уникални фарм сайт договори, които предлагат комплексни решения за интелигентните машини и включват обслужване от гледна точка на оптимизация. Има отдел, който се грижи да следи работата на машините и да дава предложения на клиентите как да оптимизират разходите си. „Фарм сайт е философията на Джон Диър, така че да подобрява всичко до безкрайност, за да се задоволяват потребностите на земеделците“, посочиха от компанията.

За празничната атмосфера се погрижиха водещия на събитието Шкумбата, децата от фолклорна танцова студия „Добруджа“ и квартет "Интро". НДТ

 


Сходни връзки

МЕГАТРОН ИНВЕСТИРА 2,5 МЛН. ЕВРО В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди