изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:00 EEST
КАРЪК И КАСМЕТЛИЯ ЕДНОВРЕМЕННО    
ЛюбопитноХърватският учител по музика Фране Селака е най-големият карък и късметлия едновременно. Той е преживял няколко нещастни случая, но винаги му се е удавало да избегне смъртта.

Приключенията му започват още през януари 1962 година. Тогава той пътува във влак за Дубровник. Композицията излиза от релсите и пада в ледените води на реката. Загиват 17 души, но Франке се отървава със счупена ръка и синини.
Година по-късно Селака попада в самолетна катастрофа. Вратата на самолета внезапно се отваря и някои от пътниците изпадат от него. В този случай късметлията пада в купа сено. Събужда се в болницата няколко дни по-късно с незначителни травми.
През 1966 г. Селака оцелява след катастрофа с автобус, в която загиват четири души.
През 1970 г. докато пътува с колата си, тя внезапно пламва, Селака успява да излезе от автомобила секунди преди той да се взриви.
През 1995 г. го блъска автобус, а на следващата година претърпява друга катастрофа, при която колата му пада от 90 м. Той обаче успява да изскочи от нея в последния момент, хващайки се за клоните на едно дърво.
Сякаш, за да го омилостиви, Съдбата му прави невероятен подарък за неговата 81-ва годишнина. Тогава Франке Селака печели 600 000 лири от лотария. actualno.com


 


Сходни връзки

КАРЪК И КАСМЕТЛИЯ ЕДНОВРЕМЕННО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.62 секунди