изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 07:03 EEST
ЕВРОКОЛОНИЕЛИЗЪМ: Европейският съюз: Гърция няма право да търси помощ от Русия    
Европейски съюзГърция няма право да търси помощ от Русия и да иска намаляване на цената на газта за гръцките домакинства, защото това ще означава, че властите в Атина не зачитат политиката на Европейския съюз. Това предупреждение са отправили дипломатически източници от Брюксел, цитирани от белградското радио Б92.


Предупреждението идва в момент, когато гръцкият министър на енергетиката Панайотис Лафазанис, заедно с председателя на парламента Танасис Патракос са на официална визита в Москва, предаде БГНЕС.

В същото време Европейската комисия /ЕК/, Европейската централна банка /ЕЦБ/ и Международния валутен фонд /МВФ/ анализират предложенията на Атина за продължаване на реформите, от което зависи изплащането на допълнителната помощ за Гърция, без която страната след 20 април може да се окаже без пари и на ръба на банкрута.

Властите в Атина настояват реформите да не се свързват само със "затягането на коланите" на гръцките граждани, но да доведат и "до икономическо укрепване, което ще позволи да се връщат дълговете от истински източници".

Двама германски евродепутати побързаха да окачествят гръцкият план като "недостатъчно ясен" и Атина да не търси помощ от Москва, ако иска да получи финансова подкрепа от ЕС и МВФ.  http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

ЕВРОКОЛОНИЕЛИЗЪМ: Европейският съюз: Гърция няма право да търси помощ от Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди