изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:40 EEST
ВЪТРЕШНОТО ЕМОЦИОНАЛНО СЪСТОЯНИЕ СЕ ОТРАЗЯВА И НА ТЯЛОТО    
Интервюта Вадим Шишкин - създател на Федерация по руски бойни изкуства и преподавател по системата на Норбеков, пред НДТ

- Какъв е поводът за посещението Ви в Добрич?
- В Добрич идвам не за първа година. Аз идвам с програмата на Норбеков и мой курс, съвместявам ги. Занятията по програмата на Норбеков в България се провеждат вече за 11-а година. Ние пътуваме по различни градове, главният офис се намира в София. Провеждаме оздравителен курс. В Добрич вече завършваме този курс за интуицията, работа с целите. Също и програма, която подготвя за Работилницата на успеха. Защото за първи път тук, в България Нобреков съвмести Работилницата на успеха с поход. Курсът се провежда за 9 дни по 4 часа. За това време по програмата обучаваните получават определен инструментариум за управление на своето тяло.

- Бихте ли представили накратко програмата на Норбеков?
- Тя се състои от няколко курса. Има оздравителен курс, в който се работи само със здравето. Там обучението е за управление на вътрешните резерви на организма. Съществуват минимум 10 пътя. Има ставна гимнастика, работи се със съдовете, с очите, прави се гинекологически, урологически автомасаж, тренировка на духа, тренировка на въображението. Основните инструменти са усмивката, осанката и настроението, базата на която се пробужда мускулната клетъчна памет. На това се градят всички други практики, защото те дават активизация на вътрешния резерв. След това съществува втора степен на оздравителен курс, защото има такива моменти, когато човек или по-скоро духът му не е достатъчен да се справи с недъзи, със сериозни болести, които са продължили дълго. Съществуват много сериозни практики, където се добавя работата по меридианите на човека. Знае се, че нас ни пронизват меридиани и има такива от тях, които помнят състоянието на болестта. Но има и меридиани, които носят състоянието на здравето. И има такива вътрешни практики, с които се изхвърлят и ненужната информация, и застойни явления, а други меридиани ги активизират. Работи се и с емоциите, с прошката. Защото болестите са психосоматични, те възникват от мислите, от главата и за това се работи с характера. Третата степен е курс за интуицията. Там въобще не говорим за здраве, защото се предполага, че хората са в синхрон със своето тяло, със своите мисли след предните два курса. Тук се работи за повишаване на чувствителността. Също има набор от инструменти, карти, работи се с цифри. Работи се с цели, т. е. поставя се задачата човек да види, че той не случайно използва тази интуиция през живота си. Той вижда, че такава е реалността като петте сетива, с които се работи в оздравителния курс. Но когато човек възстанови пълноценно работата с петте си сетива, при него започва да проблясва шестото чувство. Просто у всеки има такива моменти в живота, в които несъзнателно изпраща в пространството свое желание и то се сбъдва. Дават се инструменти, които дават възможност на хората да видят, че за времето на курса те могат да създадат това сами, т. е. принципно се показва, че това е реално, не е мистика. Хората това го правят сега на курса. В началото се удивляват, но сега разбират, че това е възможно. Съществува и четвърти курс - Работилница на успеха, той е авторски курс на Норбеков. В него се разглеждат 495 параметъра на живота. В пълен обем е невъзможно всички те бъдат разгледани, разглеждат се основните три - семейство, здраве и бизнес. Ако човек умее да се балансира тези три аспекта, тогава животът му ще излезе от състоянието на страдание. Ако го погледнем като триъгълник - всеки връх оказва влияние върху другите върхове. Ако има проблеми в семейството, те се отразяват на бизнеса и на здравето и обратно. Това е пълният обем от курсове на Норбеков. Сега Норбеков започна 3-дневни семинари по отделни теми, в които задълбочено акцентира на определени теми. Скоро във Варна беше темата семейство-здраве-бизнес.

- За кой поред път провеждате курс в Добрич?
- В Добрич първият курс беше през 2005 година. После имаше прекъсване от 1-2 години и от 2010-а се провежда всяка година.

- Какви са хората от Добрич, които се включват в курсовете?
- За мен са много интересни, защото първо, това са хора, които не са безразлични съм живота си, към здравето си и към взаимоотношенията си - независимо дали с партньора си или в семейството или в бизнеса. Това са хора, за които може се каже, че са будни. За съжаление, огромният процент от хората, страшно е дори да се каже, след 24 години са в едно състояние на доизживяване. Има такъв специфичен момент, че след 24 години способността за обучение се изгубва. А сега за това помага интернет и други занимания и време, сили и енергия. Хората, които идват на занятията, казват, че имат и дух, и желание да изменят живота си. Те са от различни възрасти. Аз виждам след заниманията реални резултати - и в бизнеса, и в духовен план, и по отношение на здравето. Те искат продължение и за това аз провеждам допълнително моята авторска програма, която е от бойните изкуства - курс по пластика, за разкрепостяване на тялото. Има определени блокажи, които пречат на човека да е естествен. Има определени шаблони за правилно поведение, правилно общуване. След основния  курс следва такъв за гръбначния стълб, където се появяват проблемите. Това е комплекс от упражнения, които спомагат за решаване на проблемите. Но отново всеки човек вижда, че всичко е свързано с емоциите. Т. е. вътрешното емоционално състояние са отразява и на тялото. И плюс, да кажем, че в началото контактът е по двойки. Ще дам един пример. Хората работят самостоятелно и започват да управляват своето тяло. Когато започнат да работят в партньорство настъпва сблъсък на характерите. И плахостта изчезва, започват да се състезават кой кого ще пребори. Нашата задача е да се постигне хармония. Когато това се случи хората започват за работят, например, в групи чрез телесна практика. Там вече идва неосъзнатият съревнователен момент и той се проявява в управлението на тялото. В градове като Добрич, Велико Търново по-леко върви работата в курса върви по-леко отколкото в големите градове. Защото тук има свобода на възприятията. Няма го въздействието на мегаполисите, които влияят и на характерите, и на емоциите, и на поведението.

Разговаря Мариела БОНЧЕВА
 


Сходни връзки

ВЪТРЕШНОТО ЕМОЦИОНАЛНО СЪСТОЯНИЕ СЕ ОТРАЗЯВА И НА ТЯЛОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди