изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:35 EEST
ЗА 800 000 ЛЕВА РЕАЛИЗИРАТ ПРОЕКТ "С ГРИЖА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА"    
НовиниПроект „С грижа за нашите деца – социално включване на деца от 0 до 7 години в община Генерал Тошево” се изпълнява от община Генерал Тошево, съобщиха от кметството. Той е с ясно изразен социален характер и цели превенция от болести на уязвими групи деца, тяхната социализация, както и създаване на оптимална среда за учебно-възпитателни процеси на подрастващите.

Услугите по проекта включват формиране и развитие на родителски умения, семейно консултиране и подкрепа, здравна консултация за деца и индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания, като всичките се изпълняват от квалифицирани и опитни специалисти.
Заложените в изпълнението на проекта дейности, са пряко насочени към деца в риск от 0 до 7 години и уязвими родители, които нямат възможност за пълноценно отглеждане на своите деца.
Това е най-мащабният проект, реализиран от община Генерал Тошево в социално-образователната сфера. Продължителността му е до септември т. г., а бюджетът за предвидените дейности надхвърля 800 000 лв. Досега със средства по проекта в размер на 400 000 се обновиха и обзаведоха детските градини в селата Спасово, Василево и  Кардам. Създадоха се необходимите условия за функциониране на допълнителни групи с деца. Обособиха се специализирани помещения за работа с родители и такива за здравни работници.
Вече пет месеца по проекта се реализира услугата „Здравна консултация за деца”. Тя има за цел редовно наблюдение на здравното, физическото и психомоторното развитие на бебетата и децата; превенция на детската заболеваемост, смъртност, не полагане на достатъчна грижа в семейството и други рискове в ранна детска възраст; достъпнoст за родители на новородени и на малки деца, които са уязвими, изолирани и/ или не са регистрирани при общопрактикуващ лекар или не го посещават; осигуряване на мобилност – посещения в домовете на родителите, работа в общността за превенция на заболяванията, информиране и консултиране и т. н. Екип от трима специалисти – педиатър, медицинска сестра и медиатор, по предварително изготвен от тях график, осъществяват услугата като извършват дейности по установяване на здравния статус на детето, следене на имунизационния календар, преглед и диагностика на психомоторното развитие, профилактика на детските заболявания, провеждане на обучение по здравословно хранене, разработване на информационни материали, свързани с превенция и профилактика на детските заболявания и др. НДТ
 


Сходни връзки

ЗА 800 000 ЛЕВА РЕАЛИЗИРАТ ПРОЕКТ "С ГРИЖА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди