изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:37 EEST
Нова мантинела предотвратила касапница във Върбишкия проход /СНИМКИ И ВИДЕО/    
НовиниНова мантинела е предотвратила истинска касапница във Върбишкия проход. Тя е спряла камиона с 37 берачи на чесън, който катастрофира. При инцидента загина една жена, друга остава в кома, но жертвите можеше да са много повече, ако не беше здравото ограждение.

Хората са изпаднали в близкото дере, като 21 от тях са хоспитализирани. На някои багажът все още се вижда в урвата. В каросерията пък се има дърва. Берачите на чесън вероятно са седели на чували, когато е станала катастрофата.





Пострадалите са с различни травми, но без опасност за живота. Само жената в кома е в критично състояние, като в момента тя е в болницата в Шумен.





Според една от версиите за катастрофата машината може да е минала през затворения участък на прохода, защото малко по-надолу от мястото на инцидента има свлачище, съобщи Нова телевизия. Отказали спирачки или несъобразен скорост също са сред спряганите възможности за инцидента.
********************************
Жени от катастрофиралия камион във Върбишкия проход потвърдиха, че в каросерията са се возили 30-40 души. Те смятат, че са отказали спирачките и газката се е забила в мантинелата. Те обясниха, че клоните в каросерията ги "набрали" за огрев. Сложили чувалите върху тях и седнали. Затова били по-нависоко и при силния удар полетели право в дерето. Освестили се там и не помнят какво точно е станало. Пред Нова телевизия жените споделили, че са безработни и се препитават с бране на див чесън. Надницата им била 7-8 лева.

При тежкия инцидент загина 56-годишна жена, друга е в кома. 11 души остават в шуменската болница. Говорителката на МВР-Шумен Ася Йорданова пък каза, че в болницата са 8 пострадали.

Шофьорът е потвърдил, че е имал проблем със спирачките, но се е движил със скорост доста по-ниска от максимално допустимата в този участък.
http://www.blitz.bg




 


Сходни връзки

Нова мантинела предотвратила касапница във Върбишкия проход /СНИМКИ И ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди