изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:22 EEST
МЛАДИЯТ РОДОПСКИ ХОДЖА АЛЕЙДИН КАЗВА В ДОБРИЧ: КОЙТО НЯМА ВОЛЯ – ВСИЧКО ВСЕ МУ Е НЕВОЛЯ    
ИнтервютаКОЙТО СЕ МЪЧИ – ВСЕ ЩЕ СЕ ПЪЧИ, А КОЙТО ГО МЪРЗИ, ЦЯЛ ЖИВОТ ПЪЛЗИ

След завръщането си от чужбина родопчанинът Алейдин ще приема отново в град Добрич - на 6 и 7 април /понеделник и вторник/ от 9.00 до 20.00 часа, чрез предварително записване на тел. 0895 071012 и 0876 168415

Алейдин Тахиров е най-младият ходжа в цяла България. Той е само на 36 години, родом от с. Бенковски, край Златоград, но от 12 години живее в Мадан, Смолянско. Зет е на къща, семеен, с две деца. Българо-мохамеданин е /помак/, с което се гордее. Завършил е ислямско духовно училище през 1999 година в Шумен, в Томбул джамия.

- Алейдине, какво се случи с теб и откога разбра, че можеш да помагаш на хората?
- Усетих, че мога да помагам на хората през 2002 година, когато изпаднах за 5-6 дни в кома, без да има определена причина за това, тъй като въобще не бях боледувал. Лекарите в Златоград дори не вярвали, че ще оживея. Тогава - като на сън, ми се яви един много възрастен човек с бяла дълга брада, който ми  проговори  не на арабски или турски, а на български - може би защото съм българин-мохамеданин, помак, с което се гордея. Реших, че ми се е явил Господ Аллах, който ми каза: „Алейдинчо, ще те даря оттук-нататък с такава дарба, която ще ти позволява да гледаш на хората, да им помагаш, да откриваш болести, да разваляш магии, но в никакъв случай ти мяма да правиш магии.“ Оттогава започнах да се занимавам с това.

- Какви неща казваш на човека, когато дойде да му гледаш?
- Когато човек дойде при мен, не го питам какъв проблем има, а започвам от миналото му, за да се увери той, че познавам, след това - за настоящето, бъдещето, здравословни проблеми, брак, деца, работа, магии, болести. Всичко казвам. Ако не е семеен, кога ще бъде, ако има имот за продаване/ купуване - до колко време ще се осъществи сделката. Ако даденият човек има направена магия, мога да кажа къде е сложена, хвърлена или скрита магията, кой я  е направил, дали е мъж или жена, първата буква на човека, дали е близък, роднина, комшия, колега и т.н. и за какво е направена, с каква цел.

- За какви заболявания можеш да помогнеш чрез Свещената книга?
- Лекувам всякакъв вид заболявания чрез Корана, с изключение на ракови болести, диабет и тумори. Когато проблемът не е за мен,казвам на човека. Не съм като някои мои колеги, които злоупотребяват с доверието на хората и само и само да вземат парите, се правят, че могат да се справят. Обичам да пазя доверието на хората и за вбъдеще. Затова, когато не мога да помогна, казвам на човека да си търси лек на друго място.

- Правят ли се ли много магии в Добричка област?
- Когато развалям магия или лекувам дадена болест, го правя пред човека, за да види с очите си и давам гаранция, че оттук-нататък 7 години магия не може да го хване. Мога да гледам и да помагам и на снимка за друг човек, стига да не е починал. За умрели не гледам.
На който не ми вярва, мога да докажа, че преди Нова година - миналата, когато бях тук, открих и развалих магия в кв. Рилци - на момче на 27 години, която му я бяха сложили в багажника, под резервната гума. Бяха направили така, че с което и момиче да започне връзка, в даден момент тази връзка да се разтурва. И  той самият казваше, че е точно така, след раздялата му с четвъртото момиче, с което дори се е бил сгодил… Но, след като ми се довери и искаше да му разваля магията, той си има стабилна приятелка от 3 месеца, момичето е от Шабла.
Също намерих и разтурих магия на жена на около 45-50 години, която й бяха направили и дали в ядене. Изяла го е - без да знае и впоследствие усетила. Направено й беше от най-добрата й приятелка - от завист и душманлък, бизнесът й с магазина от ден на ден да не върви, да няма работа и клиенти. Беше на ръба да се откаже от работата си и да затъват в борчове цялото й семейство. Но, след като изчистих и махнах мръсотията, тя продължава с мерак отново да си работи. 

- Все пак се срещаш с различни хора и разни техни проблеми, как се справяш с тях?

- Свикнал съм да устоявам, все пак 11 години се занимавам с това, въпреки че - признавам, понякога ми е трудно. Миналата година, когато развалях магии във Враца, на жена медицински работник, дори 3-4 минути не бях на себе си, прилоша ми и ме свестяваха с вода. Всеки човек може да ви каже, че имате магия. Виждате вече по телевизията какво става, но не от всеки файда ще видите. Искам да подчертая, че човек, който е патил от магии - вярва, който не е патил, не вярва и се подиграва.

- Само обикновени хора ли те търсят за помощ?
- Радвам се и се гордея, че ми се доверяват и продължават да ме търсят за пореден път хора от Общината, от съда, от полицията, от болницата, учителки, магазинерки са идвали при мен. Ако не са останали доволни, едва ли ще ме потърсят пак и ще водят техни близки и приятели.

- На много хора ли се помогнал в нашия регион  и има ли доста болни хора?
- Девизът ми е: „Не обичам да се хваля, нека хората говорят за мен“. Загубили вече всяка надежда, през 2013 година, когато също бях тук, при мен дойде двойка от кв. „Дружба 2“ в Добрич. Младо, изстрадало и отчаяно семейство, което над 5 години си нямаше бебе - беше им писнало да ходят по доктори, врачки и лечители, дори бяха на път да си осиновят, но решили - за последно, да пробват и при мен. И след моята помощ вече се радват на момченце на 8-9 месеца. Да не забравяме все пак, че работя със Свещената книга - Корана.
Отказах и лош алкохолик от пиянството - мъж на 53 години от с. Стожер, който постоянно биеше и тормозеше майка си и жена си за пари и ги гонеше от вкъщи. Но миналата година бяха дошли за помощ в края на лятото във Варна, когато имах приемен ден и от 3-4 месеца вече проблемният господин е друг човек. Даже е на път почти да се откаже - пие по малко и много рядко.
Доволни са и родителите, които са длъжностни лица, на момче на 22 години от Балчик. Момчето беше  наркоман и почти бяха стигнали до нарко-комуна, но миналата година бяха разбрали /чрез друг техен познат/ и дойдоха отчаяни при мен за помощ в края на месец май.  И слез моята намеса и дарбата ми, синът им вече е забравил за тези отрови - треви, спринцовки и хапчета.
Спасих и момиче на 25 години от Тервел, което имаше доста голям проблем с припадъци, епилепсия, страхова невроза и внушение, но над 2 години вече няма тези болести, след като сестра й и майка й дойдоха при мен за помощ в Дулово през 2012 година…

- Все пак, идваш от Родопите и имаш също разходи, каква е тарифата за дадена услуга при теб?
- Който не ми вярва, нека влезе в интернет и ще види какви са отзивите за мен. Там ще види също, че аз работя най-евтино в цялата страна. Във всеки град на България цената е различна - все пак идвам от Родопите и имам разходи - за път, за хотели, да не говорим за храната. Не  работя на космически цени, като някои мои колеги, за които говориха в „Господари на ефира“ и които за едно гледане вземат по 150-300 лева, за едно разваляне на магия искат и изнудват хората от 1000-2000-5000 до 10 000 лева. Ако някой не вярва, нека провери в интернет при какви цени работят колегите ми като Светлина, Тотевска, Ахмед ходжа, Адем ходжа от Варна, които ги даваха в „Господари на ефира“ по-миналата година. При мен цената за едно гледане в Добрич е 48 лева, а когато лекувам дадена болест или развалям магии, се изчислява според данните на човека и според каноните на Корана, в зависимост от проблема или магията - дали са по-стари, или отскоро. Но моите цени не са космически като техните.

Алейдин Тахиров моли само за сериозни обаждания, любопитни и невярващи да не го безпокоят, а само хора, които наистина имат нужда и вярват, че може да им помогне. Човек, който има страх и вяра във Всевишния и милее за семейството си, никога не би се подиграл със свещените книги и духовните лица. Всевишният вижда всичко, забавя, но никога не забравя. Тахиров казва, че по телефона не може да гледа и да помага на хората и - според Корана, това е шарлатанство.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди