изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:13 EEST
15 СВЕЩИЧКИ ДУХНАХА ДЕЦАТА ОТ ЗАМЪКА НА ПРИЯТЕЛСТВОТО    
НовиниС мило тържество и много гости Центърът за обществена подкрепа към Областния съвет на БЧК в Добрич, известен още като Замъкът на приятелството, отбеляза своя 15-и рожден ден. Сред присъстващите бяха Ясен Сливенски - директор на дирекция в Националния съвет на БЧК, представители на общината, на социални институции и организации, приятели на децата.

"Децата не са сами с проблемите си. Тук те са закриляни, отглеждани от представители на най-голямата хуманитарна организация в България - Български Червен кръст, както и от цялата общественост на Добрич", каза в приветствието си Ясен Сливенски. Той посочи, че за 15 години над 450 деца са посещавали Центъра за обществена подкрепа. Сливенски изказа огромни благодарности на Австрийския Червен кръст за дългосрочното устойчиво партньорство. "Съвместният проект между БЧК и Австрийския Червен кръст се превърна в пример на добра практика, чрез която на децата се предоставят здравни, педагогически грижи, храна, всестранна подкрепа, за да могат пълноценно да посещават училище", каза представителят на НС на БЧК. Той благодари на областната и общинската управа, на фондация "Х. Степич" и Райфайзенбанк в България. На децата - герои в приказката за Замъка на приятелството, отправи пожелания да са здрави, да учат упорито и да вървят уверено напред въпреки съвременните предизвикателства. Ясен Сливенски отправи поздрави от председателя на НС на БЧК Христо Григоров и от д-р Красимир Гигов - генерален директор, и връчи поздрав от Австрийски младежки Червен кръст.
Директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов припомни, че проектът е стартирал на 3 април 200 година, но има кратка предистория. Идеята възниква през 1998 година, а през 1999 година са направени реалните стъпки по него - неговото написване съвместно със Ясен Сливенски, етапи на защита, на ремонт на предоставената от община Добрич безвъзмездно къща. Следва подбор на децата и екипа. От името на ОС на БЧК в Добрич д- Еринозов изказа благодарност на Австрийския младежки Червен кръст, към партньорите, на общината и държавната власт в лицето на Областна управа, благодари на екипа на ЦОП.
Пред своите гости децата изнесоха Спектакъл за доброто, пяха, танцуваха и рецитираха. Младежите от  БЧМК ги поздравиха с "Танцът на пожарникарите" - любим на младите червенокръстци от цялата страна. Децата от Замъка на приятелството получиха много подаръци, сред които и огромен телевизор от Областния съват на БЧК. Празникът завърши с духането на 15 свещички на красива торта и почерпка. НДТ 


 


Сходни връзки

15 СВЕЩИЧКИ ДУХНАХА ДЕЦАТА ОТ ЗАМЪКА НА ПРИЯТЕЛСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди