изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:24 EEST
КАМПАНИЯ ЗА ИЗЛЕЗЛИ ОТ УПОТРЕБА ЕЛЕКТРОУРЕДИ    
НовиниПървата за тази година кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване в Добрич ще се проведе на 18 април, съобщават от Общината. Този път инициативата е насочена не само към гражданите, но и към всички фирми, организации и институции на територията на града.

В деня всички юридически лица, които са подали предварителна заявка на зеления телефон на Общината 058/604 573, ще могат да предадат наличното излязло от употреба електронно оборудване. В удобно време транспорт на „Трансинс технорециклираща компания“ АД ще посети всеки един от подадените адреси, за да бъде приета ненужната техника директно от офиса.
В различни места от града за по един час ще бъде паркиран специализиран автомобил на компанията. Всички граждани, които имат ненужни електроуреди, ще могат да ги предадат за последващо оползотворяване. Ще бъдат приемани излезли от употреба телевизори, аудио и видеотехника, печки, котлони, кафе машини, монитори, компютри, хладилници, перални и друга дребна и едра ненужна техника, която застоява по мазета и тавани.
От 9,30 до 10,30 часа специализираният автомобил ще бъде пред читалището в кв. „Рилци“, от 11 до 12 часа – на паркинга на площад „Свобода", от 12,30 до 13,30 ч. – на паркинга пред бл. 14 в квартал „Добротица“, от 14 до 15 часа -  зад бензиностанция „Лукойл" в квартал „Дружба 1“, а от 15,30 до 16,30 часа – на старото обръщало в квартал „Балик“.
Гражданите от по-отдалечените райони, както и тези, които имат нужда от помощ за изнасяне на старите, негодни за употреба електроуреди, могат да заявят определен час, в който служители на компанията да отидат и да отнесат негодните за употреба вещи. Заявки се приемат на зеления телефон на Общината всеки работен ден до 17 април, включително.
От Община Добрич припомнят, че съгласно действащото законодателство, предаването и приемането на електронните отпадъци е безвъзмездно. НДТ


 


Сходни връзки

КАМПАНИЯ ЗА ИЗЛЕЗЛИ ОТ УПОТРЕБА ЕЛЕКТРОУРЕДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди