изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:28 EEST
СПОРТНИТЕ ГЕРОИ НА ДОБРИЧ ПИШАТ ИСТОРИЯ    
СпортХиляди в залата очакват отборът, воден от Мирослав Живков, да вдигне титлата



В Добрич днес се решава волейболната титла на България при мъжете. Финалистите Добруджа 07 и Марек Юнион-Ивкони (Дупница) си размениха по две домакински победи. Така се стигна до пети мач в плейофната серия, в който домакини ще бъдат възпитаниците на Миро Живков, след като заеха не само по-предно място в крайното класиране на редовния сезон, но и завършиха първи. Мачът е от 17.30 в зала „Добротица”.
Тимът на Добруджа 07 достигна до този мач напълно заслужено. Още от създаването си като отбор целта бе „стъпка по стъпка” волейболистите да изкачват всяко едно стъпало в родното първенство. Приказката на добричкия клуб започва през 2007 година под името Добротица, а през септември 2011 година с решение на Общото събрание на членовете на Сдружението името се променя на ВК Добруджа 07. Новият проект е създаден и подкрепен от група местни бизнесмени, обичащи спорта, с подкрепата на общината и с още по-голямата подкрепа на публиката, която доказа, че Добрич е волейболен град. 
При дебюта си в елита през миналия сезон новакът достигна до призовата шеста позиция в шампионата и до сребърните медали в турнира за Купата на България. Така само за година в елита тимът бе наречен Хитът на шампионата, а 12 месеца по-късно само една победа го дели от званието Шампион на България. Всичко това е благодарение на прекрасните условия, които спонсорите са предоставили на всички в отбора, труда на всеки един в клуба, както и на невероятната публика.
В последните мачове на Суперлигата отборът е подкрепян от над 2500 зрители, близо двойно повече от седящите места във волейболната арена. Всяка среща на добричлии се превръща в истински празник на града, а след прекрасните победи зрителите и играчите вече сънуват първата титла в историята на волейбола в Добрич на ниво мъже. Успехите дори накараха добруджанци да се върнат назад в историята, в която Добруджа достига до сребърните отличия през 1996/97 с една дузина местни момчета и в конкуренцията на отбори с голям бюджет. Сравнението на днешния успех с този на отбора от преди близо 20 години прилича повече на въпроса кой е по-добър дали Гунди или Стоичков? Отговорът е същият - всеки успех е за времето си.     
Днес Коце Стойков и компания имат възможност със златни букви да оставят своите имена в историята и напълно заслужено да вдигнат големия трофей над главите си, пред хилядите в спортната зала и пред милионите пред малкия екран и за тези, които ще наблюдават срещата по интернет.
Ето и пътят към върха. В редовния сезон възпитаниците на Мирослав Живков оглавиха красирането след 13 победи и 5 загуби. На четвъртфиналите в плейофите добричлии елиминираха Левски Бол с 2-0 победи, а на полуфиналите отстраниха Нефтохимик 2010 с 3-2 победи. Днес резултатът с Марек е 2-2 победи. Добруджанци започнаха ударно у дома с 3-0 гейма в първата среща. Последва инфарктен мач, в който домакините надделяха с 3-2 гейма, след като обърнаха тайбрека от 9-13 точки до 17-15. Не по-малко интересни бяха и гостуванията на добричлии в Сливница. Марек спечели с 3-1 и 3-2, като в последната среща Добруджа 07 имаше реална възможност да триумфира в мача и още тогава да е новият шампион на България за сезон 2014/2015 г. Историята ще бъде продължена днес, когато ще се разбере дали следващата стъпка във възхода на проекта „Добруджа 07” е Шампионската лига, там където отборът и публиката вече доказаха, че е мястото на волейболния Добрич.  НДТ
 


Сходни връзки

СПОРТНИТЕ ГЕРОИ НА ДОБРИЧ ПИШАТ ИСТОРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди