изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-03 @ 20:07 EET
ОЧАКВАЙТЕ НА ЖИВО В БЛИЦ: Пряка линия с Владимир Путин    
По света Президентът на Русия Владимир Путин в четвъртък, 16 април от 12 часа, ще проведе традиционното си ежегодно общуване с руските граждани в рамките на "пряка линия". Традиционните телевизионни "преки линии" се появиха още по времето на първия президентски мандат на Путин.

Първата беседа с гражданите се състоя на 24 декември 2001 година. Рекордна по продължителност стана "линията" през 2013 година. Тя продължи 4 часа и 47 минути. През 2004 и 2012 година мероприятието не се провеждаше. Последното се състоя на 17 април 2014 година. За 3 часа и 55 минути държавният глава успя да отговори на 81 въпроса, 35 от които засягаха Крим и Украйна. В частност, президентът разказа за това, какво се е случва в Източна Украйна и как е присъединен Крим.

Най-много руснаците се вълнуват от въпросите на социално икономическата сфера, комуналните услуги, международната обстановка, включително и ситуацията в Украйна. Също, по думите на прессекретаря на президента Дмитрий Песков, постъпват много обръщения, свързани с въпросите на  заместването на вноса. Той отбеляза, че на тази тема предимно въпроси задават представителите на малкия и среден бизнес, фермери. 

Въпросите към руския президент започнаха да постъпват на 9 април. До сряда техният брой стана 1,7 милиона.

Популярни въпроси 

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков каза, че руснаците традиционно най-вече се интересуват от въпросите на социалното осигуряване и защита (23%). По думите на Песков, гражданите, в частност, се интересуват от въпросите, свързани със заплатите, ръста на цените, курса на валутата, пенсиите, пенсионната реформа. На второ място са въпросите, засягащи жилището и комунално битовото обслужване (16%). От руските граждани постъпват и жалби за лоши пътища, лошо обслужване, работата на компании. Също, отбелязва Песков, гражданите се жалват и от недостатъчното внимание от страна на местните ръководители, качеството на работа и отношението на чиновниците. 

Руските граждани също ги вълнуват въпросите на вътрешната и външната политика (около 5%). Песков отбеляза, че обръщенията, свързани с конфронтационните прояви по адрес на Русия, санкциите и антисанкционната политика на русия, новата ситуация в международните отношения, отношенията със страните от ОНД и бъдещето на Митническия съюз, а също и със ситуацията в Украйна. 

Песков също съобщи за постъпващи по адрес на държания глава искания за признаването и подкрепата на ДНР и ЛНР. За седмицата преди "пряката линия" широко обсъждане получи статията на списание "Форбс", в която се казва, че в хода на своето общуване с бюрото на Руския съюз на промишлениците и предприемачите Путин е казал, че Порошенко е предложил на Русия да "вземе Донбас". Песков отказа да коментира тази информация с мотива, че мероприятието е имало закрит характер. 

Като цяло, според Песков, руснаците очакват от президента по-суров и последователен курс към отстояване на нациоаналните интереси на Русия. 

Сериозна подготовка 

Песков разказа, че държавният глава сериозно се подготвя за "пряката линия", в частност, работи върху масив от въпроси, със специфична информация, общува в режим онлайн с ръководствата на министерства, ведомства, за да освежи наличните си данни. "В процеса на подготовката това дава прекрасна възможност на държавния глава да почувства пулса на страната, всичко се вижда с невъоръжено око. И ние също се стараем да изпращаме във ведомствата и организациите най-типичните запитвания, за да се създаде представа за това, какво се случва на полето", каза Песков. 

По-рано прессекретарят на руския президент разказа,че президентът не знае предварително какви въпроси ще му бъдат задавани. Путин обикновено разглежда популярните въпроси постъпили, иска цялата необходима информация от министерствата, в резултат на което служителите на ведомствата "работят до откат". Графикът на Путин също се променя по време на подготовката, намалява се броя на срещите. След края на "пряката линия" Путин съставя списък с поръчения. 

Да задават въпрос на президента ще могат и намиращите се в студиото гости, с които Путин ще разговаря в хода на преките включвания от градовете на Русия, както и тези, които са позвънили по телефона в ефира, изпратили са есемес или писали на специално създадена интернет страница. В студиото, в което ще се проведе "пряката линия", са поканени известни обществени и политически деятели. 

Миналата година за пръв път към "пряката линия" се присъединиха и жителите на Крим, състоя се пряко включване от Берлин. Тази година, както и миналата, въпроси ще могат да задават и жителите на Източна Украйна. По думите на Песков тази година включвания от чужбина няма да има. 

Форматът е неизчерпаем

Прессекретарят на президента също отбеляза ръста на броя на обажданията от осем пъти, което, най-вероятно, е свързано с кумулативния ефект. Песков припомни за големите очаквания от пресконференцията на президента на Русия в края на миналата година. Това свидетелства за големия интерес на руснаците към мероприятието. 

За това, че форматът не се е изчерпал, говорят и политолозите. "Форматът не се изчерпва защото ситуацията понякога се променя, натрупват се нови теми, нови въпроси", смята президентът на Института за национални стратегии Михаил Ремизов.   http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ОЧАКВАЙТЕ НА ЖИВО В БЛИЦ: Пряка линия с Владимир Путин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди