изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:34 EEST
14 ПРОЕКТА НА ОБЩИНИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ С ФИНАНСИРАНЕ ОТ ПУДООС    
НовиниВ тазгодишната национална кампания на МОСВ И ПУДООС „За чиста околна среда - 2015 г .“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“  са одобрени 14 проекта на местни власти и учебни заведения.

Общини и кметства получават финансиране до 10 000 лева. Одобрени са проектите на Община Добрич, Община Тервел , Община Шабла с проектите „Обаянието на природата“, с. Ваклино , „Природата - наш дом“, с. Граничар и „За по-добра околна среда“, с. Дуранкулак, както и проектите на кметство Зърнево – „Почистване, озеленяване и създаване на комбинирано спортно игрище в парк“, и  кметство Божан – „Възстановяване на спортна площадка в с. Божан“. Целта на кампанията „За чиста околна среда 2015 г.“ е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда. С реализацията на дейностите по Националната кампания „За чиста околна среда 2015 г.” се цели постигане на резултати на територията на цялата страна. С доброволния труд на гражданите ще се осъществи залесяване и зацветяване на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други.  Ще се постигне повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.
До 5 000 лева е финансирането за училища и детски градини. Тази година одобрени са проектите на  ОУ „Христо Смирненски“ - гр. Добрич, ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“, Каварна – „Био оранжерии и лаборатория на открито - алтернативни подходи в обучението“, на ПУ „Д-р Петър Берон“,  Добрич - „Обичам природата - и аз участвам“,  ЕГ Гео Милев, Добрич – „Създаване на интерактивен център за екологично образование“, ОУ „Климент Охридски“, с. Смолница – „Обичам природата и аз участвам“, ОУ „Йордан Йовков“, с. Спасово -  „Обичам природата - и аз участвам“ и на ЦДГ №23 Звездица, Добрич – „Зелен свят - здрави деца“.
Целта на кампанията „За чиста околна среда 2015г.“ е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес на  младите хора , посредством възможността за финансиране на дейности от материален характер пряко включени и необходими за учебният и възпитателен процес във всяко от заведенията или организациите , заявители на проектите. НДТ


 


Сходни връзки

14 ПРОЕКТА НА ОБЩИНИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ С ФИНАНСИРАНЕ ОТ ПУДООС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди