изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:26 EEST
С 9 НЕВРОЯТНИ ТАНЦА "АЛЕКСИЯ" ТРЪГВА ЗА СВЕТОВНОТО В ПОРЕЧ    
Култура Деветте невероятни танца, с които зонална танцова организация "Алексия" с ръководител и хореограф Севдалина Мавродиева-Нейкова ще участва в световния шампионат по танци "Звездите в танца" в Пореч, Хърватия, бяха представени на концерт. Престижната надпревара ще се проведе от 18 до 24 май. В нея "Алексия" ще участва с общо 22 деца.

Трикратният световен шампион Нанси Георгиева ще се представи с два танца - "Експлоужън" и "Широко затворени очи". Още четири момичета ще си изявят като солистки - Дана Лазарова с танца "Невъзможна любов", Паола Матеева - с "Изборът", Лиана Иванова - с "Триглав змей", и Мария Узунова - с "Последното писмо". Група джуниъри ще се представи с два танца - "Морски звезди" и "Медузи". За втория бе съобщено, че е най-трудният и рисков, който е правен в "Алексия". Група деца ще се изяви с "Котки в шапка". Досега организацията не е изпращала на световното толкова малки деца - те са на средна възраст 10 години и ще спорят за място с по 2-3 години по-големи от тях.



"Алексия" участва в световните шампионати от 2005 година. През 2006 първите българи, които се нареждат в топ 5 в света, са точно от зоналната танцова организация. От 2012 година "Алексия" вече може да се похвали и с първи места от престижния форум.
Специален гост на концерта бе световно известният хореограф Хосе Де Ла Круз от "Бродуей Денс Център", САЩ. Той работи с децата на "Алексия" в продължение на няколко дни. Хосе Де Ла Круз нарече добричките деца специални, "защото имат прекрасни учители". Той даде висока оценка за комплекса, залите и цялата атмосфера в "Алексия". НДТ



 


Сходни връзки

С 9 НЕВРОЯТНИ ТАНЦА "АЛЕКСИЯ" ТРЪГВА ЗА СВЕТОВНОТО В ПОРЕЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди