изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:07 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 20.04.2015


Шумен. 32-годишен мъж от Варна е задържан за кражба на автомобили и вещи и части за моторни превозни средства. Работата по разплитане на случая започнала след получени сигнали за четири противозаконно отнети коли от различни адреси в Нови пазар - два автомобила „Фолксваген Голф” и  два „Опел Корса”, откраднати в нощта на 15 срещу 16 април. В полицейското управление в Нови пазар постъпил и сигнал за опит на кражба на акумулатор от „Фолксваген Голф”. В хода на започналата проверка бил установен лек автомобил „Рено Клио” с варненска регистрация, за който се изяснило, че е откраднат и обявен за издирване. Полицаите открили сак с инструменти в единия от противозаконно отнетите голфове, изоставен на ул. ”Христо Смирненски” в града. Малко по-късно е намерен изоставен и другият голф. Във варненското село Кичево, при извършена проверка, е установен обявеният за издирване след кражба лек автомобил „Опел Корса”. С постановление на прокурор от Районна прокуратура - Нови пазар за срок от 72 часа е задържан криминално проявеният с кражби К.К. /32 г./ от Варна. Установена е съпричастността му към кражбата и на четири гуми с джанти в село Каспичан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

36-годишен мъж от Шумен, предизвикал верижно пътно-транспортно произшествие, ударил един от униформените и оказал яростна съпротива при задържането му. Около 00.20 часа на 18 април, постъпил сигнал за възникнал пътен инцидент на ул. ”Осми март”. На място бил изпратен патрулен екип, който установил, че водач на лек автомобил „БМВ Х5” с шуменска регистрация блъснал четири автомобила, паркирани на улицата. При извършената проверка 36-годишният С.М. от Шумен отказал да бъде тестван с дрегер и да даде кръвна проба за химичен анализ. Той започнал да обижда и псува полицейския екип, избутал единия от униформените. Оказал съпротива при задържане, наплюл и ритнал други полицаи. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен за хулиганство със съпротива и нанасяне на удар на полицейски служител. Започнато е досъдебно производство. Съставен му е акт за пътно-транспортното произшествие, за което е образувано и бързо производство.

Кюстендил. 33-годишен мъж бил задържан в събота от служители на РУ - Кюстендил за притежание на наркотични вещества. При извършеното претърсване в дома му в кв. “Изток” са открити 10 опаковки с кафяво прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на хероин. 33-годишният С.С. бил оставен в ареста за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Добрич. 29-годишен е задържан за разпространение на дрога. На 19 април, около 13.25 часа, служители на РУ – Балчик реагирали светкавично на сигнал за мъж, продаващ наркотични вещества на ул. „Стара Планина” в града. Изпратените екипи засекли отговарящия на даденото описание  Р.А. /29 г./ от Балчик. При последвалата проверка, на няколко метра встрани от него, полицаите открити 25 топчета, съдържащи суха тревна маса. При извършения полеви тест количеството дало реакция на марихуана. Р.А. е оставен в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. 

Стара Загора. Специализирана полицейска операция е проведена на 17 април от служители на старозагорското Второ РУ. Действията са организирани във връзка с извършени множество взломни кражби в малките населени места. В хода на акцията, около 2.20 часа, в село Ракитница бил спрян лек автомобил ”Форд Ескорт”, управляван от 54-годишния И.И. от Стара Загора. Заедно с него пътували съгражданинът му В.В. /30 г./ и и К.Г. /38 г./ от радневското село Боздуганово. При проверка в колата са открити медна пръскачка, моторен трион, кран-батерии, около 10 кг медни проводници и други вещи, предмет на престъпление, извършено в чирпанското село Винарово. Последвали процесуално-следствени действия в  жилища и гаражи, стопанисвани от тримата. Намерени и иззети са множество вещи и предмети, обект на престъпления от частни домове на територията на старозагорските Първо и Второ РУ и на районните управления в Раднево и Чирпан. След изтичане на 24-часова мярка за задържане, с постановление на Районна прокуратура - Стара Загора на тримата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по документиране и доказване на цялостната им престъпна дейност продължава.

Досъдебно производство е образувано в РУ – Чирпан във връзка с възникнал пътен инцидент. На 19 април, около 6.50 часа, по АМ „Тракия” от Чирпан за София, се движел товарен автомобил ”Форд” с хасковска регистрация. При км 167+500, при движение с несъобразена скорост, водачът спукал гума и изгубил контрол над автомобила, който се ударил странично вляво в разделителна мантинела. Изпратените на място екипи на полицията и Бърза помощ установили пострадали трима чужди граждани, които са настанени в старозагорската болница без опасност за живота. Водачът на микробуса избягал от местопроизшествието, останалите пътници също се укрили. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия, малко по-късно служители на РУ - Чирпан установили и задържали 14 чужденци - деветима афганистански, трима сирийски и двама иракски граждани. Те били отведени в районното управление за срок до 24 часа. Работата по установяване и задържане на шофьора продължава.

Търговище. Полицаи разкриха извършителка на кражба. Работата разследващите започнала след постъпил сигнал, че на 17 април, чрез подбран или подправен ключ, било проникнато в жилището на 27-годишна жена от село Драгановец. Оттам били откраднати общо 16 грама златни накити. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, служители на РУ - Търговище установили, че извършител на деянието е 64-годишната Ж.Я. от смядовското село Жълъд. Жената, която е известна на полицията с извършени от нея предишни кражби, е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

София. Полицаи от отдел „Противодействие на престъпността във финансово-кредитната система” - СДВР задържаха 65-годишна жена, държала цигари без акцизен бандерол. Проверката била извършена около 10.45 часа на 16 април в района на „Женския пазар”. В торбата на столичанката криминалистите открили 3800 къса цигари без бандерол за платен акциз. В хода на разследването те установили, че дамата пазела  цигарите на жена, която познавала като „Баба Бойка”. Полицаите установили самоличността й - А.К. /65 г./от София, позната на органите на реда за държане на акцизни стоки без бандерол и осъждана. Контрабандната стока била иззета, а двете жени - задържани за срок до 24 часа. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, А.К. е привлечена като обвиняема. Наложена й е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева. Другата жена била освободена, след като била разпитана като свидетел.

Кърджали. Досъдебно производство срещу М.Н. /27 г./ е образувано в РУ-Кърджали за използване на фалшива диплома за завършено основно образование. На 17 април, около 11.00 часа, той представил свидетелството, издадено от средно общообразователно училище в Кърджали, пред оператор в Пътна полиция. Мъжът е задържан в полицейското управление, а документът - иззет. Работата по случая продължава.

1,2 кг нарязан тютюн, 593 къса цигари без бандерол и 8 литра наливна ракия са иззети при специализирана операция на районните управления в Крумовград, Кирково и Момчилград. Тютюнът и алкохолът били намерени в дома на 76-годишен жител на село Звънарка, а цигарите - при проверка на автомобили “Опел” и “Мерцедес” в Момчилград и на ГКПП - Маказа. Безакцизните стоки са иззети. Работата по случаите продължава.

Пазарджик. Акцизни стоки без бандерол са иззели велинградски полицаи. Органите на реда извършили проверка на къща в ракитовското село Дорково. Там служителите установили, че собственичката С.Ю./40г./ съхранявала 4.8 килограма сух нарязан тютюн и 1700 къса ръчно направени цигари, всичките без бандерол. Тютюневите изделия са иззети, а спрямо жената се води бързо производство.

Благоевград. Цигари са иззети при акция срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки без поставен задължителен бандеролен знак. Действията са реализирани на 17 април на територията на районните управление в Сандански и Разлог. От къща в Сандански, обитавана от В.Д. /56 г./, полицаите иззели около 354 къса цигари с чужда контролна марка. Други около 565 къса цигари с чужд бандерол са открити при проверка в питейно заведение в Разлог. Образувани са заявителски материали за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Работата по случаите продължава.

Плевен. На 17.04.2015 г. около 14 часа при провеждане на специализирана полицейска операция по линия „Акцизни стоки“ от полицейски служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ е извършена проверка в търговски обект, находящ се в гр. Плевен, стопанисван от едноличен търговец, с управител 66- годишен мъж от гр. Плевен. В хладилна витрина са намерени общо 27 кутии с цигари без акцизен бандерол от различни марки. За предадените от мъжа акцизни стоки без бандерол е изготвен протокол за доброволно предаване, като предстои да му се състави акт за установено административно нарушение по ЗАДС.
         
На 17.04.2015 г. за времето от 09.00 ч. до 17.00 ч. е проведена специализирана полицейска операция за разпространение на акцизни стоки без бандерол на територията на Второ РУП - Плевен. При извършените проверки на две лицата от село Буковлък мъж на 31 и жена на 26 години са намерени и иззети общо два плика, съдържащи суха жълтокафява тревиста маса, наподобяваща тютюн с общо тегло около 0,760 кг. На лицата са съставени два акта за установено административно нарушение по Наредба № 14 на Община Плевен.

Видин. При извършени полицейски проверки в периода 17 - 19 април във Видин са намерени и иззети пакети с общо тегло от около 1.800 кг, съдържащи нарязана суха листна маса с миризма на тютюн и 407 къса цигари без български акцизен бандерол. 

На 19 април, около 13.00 часа, в РУ - Кула постъпил сигнал от жител на село Тополовец за извършваща се кражба в съседен имот, пред който е бил паркиран, червен на цвят лек автомобил. Незабавно към мястото бил насочен полицейски екип. В момент на извършване на кражба са задържани А.Л. /46 г./ от Видин и Ф.Н. /24 г./ от Вършец. В багажника на „Опел Астра“ с монтанска регистрация те били натоварили откраднатата ламарина. По случая е образувано бързо производство. Двамата мъже са оставени в ареста за срок до 24 часа.

Пловдив. Извършител на хулиганска проява бе задържан в събота в Пловдив. Около 22.00 часа, полицаи от Второ РУ реагирали на сигнал от служители на “Общинска охрана” за установен нарушител на обществения ред.  Според информацията, във фонтана на площад “Стефан Стамболов” бил влязъл мъж, който буйствал и отказвал да излезе от водата. При вида на полицаите извършителят насочил агресията си спрямо тях, като нанесъл удар по единия и скъсал пагон от униформата му. Мъжът е задържан и отведен в районното управление. Установена е самоличността му – 29-годишен чужд гражданин. Под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив срещу него е започнато бързо полицейско производство по чл. 325 ал. 2 от НК.

ГДПБЗН. Възрастна жена е загинала при пожар днес. Сигналът за огън, възникнал в къща на ул.”Тодор Хрулев”  в Лясковец, постъпил в 11.15 часа в РДПБЗН - Велико Търново. Незабавно към адреса са насочени четири противопожарни екипа. На място огнеборците установили, че гори покрива на къщата. При гасенето е открито тялото на 80-годишна жена. Пожарът е локализиран, работи се по установяване на причините.

 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди