изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-04 @ 12:01 EEST
Добавена стойност за почивката по българското Черноморие    
Интервюта Маринела Цанева е заместник-директор „Експлоатация” на ваканционно селище "Албена", което е сред най-големите в областта на морския туризъм в страната. Всяка година комплексът посреща над 150 хил. туристи, които реализират около 1.5 млн. нощувки.

- В публичното пространство активно се дискутира въпросът къде да почива българинът през лятото, коя дестинация да избере и къде условията за почивка са най-добри. Какво бихте посъветвали нашите съграждани?

- Често определят българите като „нискобюджетни“ туристи. Аз обаче не съм съгласна с това определение. Моите лични наблюдения показват, че българите търсят разумната цена, но не и за сметка на качеството на туристическата услуга. Това е и основната идея, която определя политиката на Албена към българския пазар. За да предложим на гостите си възможно най-добрата туристическа услуга, ние изградихме и продължаваме да инвестираме в SPA и Wellness центрове от високо ниво. Създадохме един от най-големите спортни центрове в региона, най-големият и модерен в страната Аквапарк. Отношението ни към българския пазар не е кампанийно, а плод на дългогодишни усилия. Мисля, че нашите гости разбират това, защото по данни от миналата година, над 40% от посетителите ни повтарят почивката си в Албена.

Бих казала: „Избирайте разумно!“. Лесно е човек да се обърка и подведе сред валящите отвсякъде отстъпки и изкушаващи намаления от над 40, че и повече процента. Ако се замислите обаче, трябва да си зададете въпроса от къде идват тези отстъпки? Отговорът е ясен – от намаляване качеството и обхвата на предлаганата услуга. Лесно е човек да се подведе веднъж и да се разочарова трайно от туристическата услуга по нашето Черноморие. Презастроени курорти, некачествена храна, шум, липса на възможности за активна почивка. Много по-разумно е в това многообразие от предложения да потърсим „добавената“ стойност в цената на почивката.

Ние в Албена винаги се стараем да предлагаме възможно най-доброто на нашите гости. Ваканционно селище Албена разполага с най-добрия плаж в Европа с дължина над 3,5 километра и ширина до 150 метра, който е безплатен за ползване. Албена е и най-голямата в Европа безплатна Wi-Fi зона. Знаете ли, че всеки гост на нашите хотели получава безплатен чадър и шезлонг на плажа? Предлагаме възможност за практикуване на над 42 вида спорт, сред които са не само традиционните тенис, волейбол, шах и футбол, но и модерни дисциплини, като плажния голф например. Комплексът разполага със 7 футболни стадиона, игрище за хокей на трева, 13 открити и 3 закрити тенис корта, 21 открити и 4 закрити басейна. Във всеки хотел на Албена има изградена богата анимационна програма за деца от различни възрасти. Възможностите за ползване на разнообразни балнеоложки и СПА процедури могат да задоволят всеки вкус.

Верни на принципите, си ние никога не правим компромиси с качеството на храната в комплекса. Всеки наш доставчик е внимателно избран и подлаган постоянно на проверки. Ние сами произвеждаме над 40% от пресните зеленчуци и плодове, които сервираме на гостите си. Албена поддържа дори и билкови градини, от които се берат голяма част от свежите подправки. Когато поръчате „мохито“ в Ганвие бийч клуб например, ментата за него ще е набрана още същата сутрин. Майстор готвачите в нашите хотели приготвят не само вкусна, но и здравословна храна, подходяща за деца. Постоянно се обогатява менюто на тематичните, здравословни и детски бюфети. Прясната риба и барбекю специалитетите ни са не само вкусни, но и полезни за здравето на всеки член от семейството. Въведохме и уникална „dine around“ програма, позволяваща на гостите ни да се насладят на уникални специалитети от цял свят в нашите „а ла карт“ ресторанти.

Усилията ни са насочени към това, постоянно да повишаваме качеството на нашите услуги и да „добавяме стойност“ към тях. Спокойствието, чистият въздух, просторът и огромното количество зеленина в Албена са неповторими за нашето Черноморие, но ние не спираме само до там. С всеки сезон се стараем да предлагаме все по-пълноценно преживяване за нашите гости. Постоянно инвестираме в повишаване квалификацията на нашите служители, в подобряването на материалната база, в създаването на нови възможности за активна почивка. Ние постоянно разширяваме и палитрата си от екскурзии и културни мероприятия. През 2013 г. на централната част на плажа в Албена беше открита първата безплатна плажна библиотека в Европа. Добрият прием на инициативата за насърчаване на четенето беше повод през 2014 г. да се изградят още две библиотеки за удобство на читателите. Трите библиотеки разполагат общо с над 6 000 заглавия на 15 езика.

Моят съвет към българите е когато планират лятната си почивка да се интересуват, да проучват предварително и да се информират какво е включено в цената, която трябва да заплатят и да не се подлъгват от големи намаления. В България има чудесни места за почивка като Албена и те заслужават да бъдат посещавани.  http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди