изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 10:08 EEST
ПРЕДУПРЕЖДАВАТ „МЕДИКА ПРЕС” ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНЦЕСИЯ    
НовиниОбщина Добрич може да прекрати договора за концессия на подлез „КАТ” под бул. „Добруджа” с „Mедика прес”, поради неизпъленние на концесионните задължения.

Към 1 април концесионерът не е заплатил концесионно плащане за 2014 г., в размер на левовата равностойност на 480,94 $, дължимо до 24.10.2014 г., както и ДДС върху дължимата сума, ведно с дължимите лихви и неустойки за забава. Освен това, не е представил доказателства за изпълнение на инвестициите за 12-та година по договора в размер на 17 705 $ и за 13-та година по договора в размер на 20 538 $.
Затова се предвижда Общинският съвет да даде едномесечен срок на концесионера „Медика прес” ЕООД, за изпълнение на констатираното неизпълнение на концесионен договор с предупреждение, че след изтичане на срока, концедентът ще счита договора за прекратен.  Този срок концесионерът  трябва да заплати дължимото концесионно възнаграждение в размер на 480,94 $, както и ДДС върху дължимата сума, ведно с дължимите лихви и неустойки за забава. Той трябва да представи доказателства за реализираните инвестиции за 12-та и 13-та година по договор, както и да заплати дължимата неустойка за нереализирани инвестиции в размер на 19,24 $, платими по фиксинга на БНБ към датата на плащане и да застрахова имота.
При неизпълнение на тези изисквания, договорът ще бъде прекратен. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕДУПРЕЖДАВАТ „МЕДИКА ПРЕС” ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНЦЕСИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди