изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:22 EEST
НОВИ ЧЕТИРИМА ИЗМАМЕНИ ЗА ДВА ДНИ    
Ред и сигурностТрима добричлии и жена от село Котленци станаха поредните жертви на измами за два дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 17 април около 14.30 часа се тъжи 62–годишен мъж от Добрич. По данни на тъжителя, около 12 часа е получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за негов познат. Чрез въвеждане в заблуждение непознатия мъж заявява, че са необходими  пари за закупуване на климатична инсталация. Малко по-късно 62-годишният добричлия предава 3 000 лева. На следващия ден 18 април, по същата схема "изгаря" и 88-годишна жена от Добрич. От нея за евтина климатична техника са поискани 5 000 лева. Жената предава 1 000 лева не непознат мъж пред жилището си по бул. „25-ти септември”.
Схемата "болен внук" е използвана в другите две измами. На 18 април около 10 часа се тъжи 88-годишен мъж от Добрич. Той обяснява, че предния ден около 16 е получил обаждане от непознат мъж, представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждение мнимият доктор заявява на възрастния мъж, че внукът му е болен и са необходими пари за лечение. Около 17 часа тъжителят предава 1 500 лева пред жилището си по ул. „Ал. Кръстев”. Малко по-късно на същата дата - около 12.30 часа, се тъжи 73-годишна жена от село Котленци. В нейния случай измамникът се представил за лекар от Англия. Той и обяснил, че внукът й е болен от „свински грип” и е необходима сумата от 12 000 лева за ваксина. Малко по-късно жената предава сумата от 2 050 лева на непознат мъж.
По четирите случая са образувани досъдебни производства. НДТ


 


Сходни връзки

НОВИ ЧЕТИРИМА ИЗМАМЕНИ ЗА ДВА ДНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди