изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:38 EEST
И българи попаднали под предупредителния обстрел на бойните кораби на Иран    
По света Иранска държавна телевизия съобщи, че 24-членният екипаж на американския товарен съд, който бе обстрелван и задържан от бойни кораби се състои от моряци от България, Великобритания, Румъния и Мианмар, под командването на български капитан. По информация на агенция Fars, корабът имал „спор с иранската пристанищна администрация, която получила съдебна заповед за конфискуването му“.

Иран съобщи, че на плаващия под флага на Маршаловите острови е било наредено да акостира в иранското пристанище Бандар Абас във вторник, заради търговски спор, информира Франс прес..

Най-малко 5 ирански военни кораби са стреляли предупредително срещу товарния плавателен съд на компанията „Мерск“, плаващ под флага на Маршаловите острови, според АФП. Те са поискали екипажът да насочи товарния кораб към острова Ларак.

Пентагонът от своя страна насочи есминец и авиация към зоната на инцидента.

"Издадена е съдебна заповед за конфискуване на кораба и е свързана с компанията „Марск". Общо казано, ако корабна компания има дългове и не ги плаща, собствениците на стоки се обръщат към компетентните органи", казва Хади Хагшенас от иранската организация на пристанищата и корабоплаването.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

И българи попаднали под предупредителния обстрел на бойните кораби на Иран | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди