изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:52 EEST
92 СЛУЖИТЕЛИ И КМЕТОВЕ УЧАСТВАХА В ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОЕКТ „ЕФЕКТИВНА И КОМПЕТЕНТНА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ”    
НовиниРезултатите от проекта на Община Крушари „Ефективна и компетентна общинска администрация” бяха отчетени на заключителна пресконференция. На нея присъстваха кметът на Общината Добри Стефанов, екипът на проекта, както и служители от общинската администрация, кметове и кметски наместници, участвали в обучения по проекта.

Той се реализира в продължение на 9 месеца, като финансирането в размер на 86 798,32 лв. е  по Оперативна програма „Административен капацитет”, приоритетна ос ІІ „ Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2. „Компетентна и ефективна държавна администрация”, бюджетна линия BG051PO002/13/2.2-14.
Общата цел на проекта е повишаване компетентността на служителите в общинска администрация Крушари. Специфичните му цели са подобряване на професионалните умения на служителите в общинската администрация за по- ефективно изпълнение на задълженията и придобиване на ключови компетентности от общинските служители. В рамките на проекта са организирани обучения, проведени в Института по публична администрация, както и обучения по ключови компетентности.
 Проектът е в съответствие и с целите за подобряване ефективността на администрацията, чрез стимулиране на организационното развитие на административните структури.
В рамките на обучението по стратегическо управление и разработване на публични политики служителите са придобили знания и умения за разработване на стратегически документи, запознали са се с принципите на публичния мениджмънт, получили са знания за стандартите за провеждане на обществени консултации. В обучението за повишаване чувствителността и подобряване практиките на служителите от администрацията при работа с малцинства са участвали 21 служители.  Други 23-ма са се включили в обучение по социални отношения и ефективни преговори. Още 23 служители от всички нива са участвали в обучението за повишаване мотивацията на служителите за изграждане на организационна принадлежност, а други 23 – в курсовете за изграждане на умения за организиране и планиране на работното време.
В обученията по проекта са участвали 92 служители на общинската администрация, кметове и кметски наместници. Резултатът от тях е повишаване на професионалната им квалификация, подобряване на организацията и координацията в Общината. Създадени са възможности за развитие и поддържане на наученото по време на обученията и самообучението на тези, които не са присъствали, чрез предаване на информацията на останалите служители, както и на новопостъпилите.
„Обученията бяха много полезни, интересни, интерактивни. Получихме много нова информация, опознахме се още повече с колегите”, посочиха участници в тях. Според кметския наместник на с. Абрит Осман Осман, обученията са били на много високо ниво. Той и колегите му са доволни от това, което са имали възможност да научат. За него най-ценно е наученото от курса за повишаване чувствителността и подобряване практиките на служителите от администрацията при работа с малцинства.
По новата оперативна програма „Добро управление” Община Крушари възнамерява да кандидатства с нов проект, който да надгради постигнатото до момента.


 


Сходни връзки

92 СЛУЖИТЕЛИ И КМЕТОВЕ УЧАСТВАХА В ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОЕКТ „ЕФЕКТИВНА И КОМПЕТЕНТНА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди