изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:33 EEST
ОТ ДВОРОВЕТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ФУТБОЛНИ АСОВЕ    
СпортОТ ДВОРОВЕТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ФУТБОЛНИ АСОВЕ


ИНТЕР СИ ХАРЕСА ИВАЙЛО ЧОЧЕВ

Ивайло Чочев попадна в трансферните планове на гранда Интер, съобщи авторитетното италианско издание "Кориере дело Спорт". Халфът на Палермо е един от набелязаните играчи за лятна селекция от треньора на "нерадзурите" Роберто Манчини.
22-годишният бивш играч на ЦСКА се утвърди като титуляр за сицилианците в последните кръгове и впечатли с изявите си. Той вкара два гола на Дженоа и един на Удинезе.
Манчини е наблюдавал на живо двубоя Парма - Палермо в неделя на "Енио Тардини", като е затвърдил позитивните си впечатления от Ивайло Чочев.


АЛЕГРИ: НЕ ВИЖДАМ ПРИЧИНА ДА СЕ СТРАХУВАМЕ ОТ РЕАЛ

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели очакванията си от полуфиналите на Шампионската лига срещу Реал (Мадрид). Повечето специалисти не дават големи шансове на "старата госпожа", но Алегри не мисли така. "Ще бъдат вълнуващи мачове срещу действащия шампион на Европа - един звезден отбор. Знаем на какво сме способни и ще се борим с всички сили да отстраним Реал. Уважаваме ги, но не се страхуваме от тях. Ако стигнем до финала, това ще е невероятно постижение. Не се задоволяваме с това, че сме на полуфиналите. Мисля, че не е невъзможно", заяви Алегри.

ЛАМПАРД: ЧЕЛСИ ПРЕОБЪРНА ЦЕЛИЯ МИ ЖИВОТ
Легендата на лондонския Челси Франк Лампард заяви на всеослушание, че въпреки раздялата си със "сините" това е бил клубът, променил изцяло кариерата и живота му.
През 2001 година британецът бе купен от Уест Хям за 11 милиона лири, а останалото, както казват, е история - три титли от Премиършип, Шампионската лига, Лига Европа, четири трофея от ФА Къп и два пъти печели Купата на Лигата. Това доказва, че животът на Франк Лампард се променил преди 15 години. "Бях късметлия да дойда в Челси, което промени напълно живота и кариерата ми. Това беше невероятен клуб, а моментите, които аз изживях там, бяха неописуеми. Това беше време на подем на клуба. Накрая завърших в Манчестър Сити, шампионите на Англия. Имах късмета да играя за два толкова големи клуба, с такива съотборници, мениджъри и толкова фенове да ме обичат", каза Лампард.


ФИГО СЕ НАДЯВА НА ПОДКРЕПАТА НА АЗИЯ

Кандидатът за президент на ФИФА Луиш Фиго се надява на предстоящите избори за него да гласуват делегатите от Футболната конфедерация на Азия. 42-годишният португалец се надява по-голямата популярност на футбола в Азия да му помогне да получи повече гласове през май по време на вота за нов ръководител на световната футболна централа. "Смятам, че все по-голямата популярност на футбола в различни региони, представени от Конфедерацията на Азия, отваря дебата за увеличаване на участниците на световните първенства. Става дума за отбори извън Европа. Това е бъдещето и не вярвам то да окаже негативно влияние върху качествата на световното първенство. По този начин ще помогнем на ФИФА да спечели повече пари и футболът ще стане още по-популярен в целия свят. Във ФИФА трябва да работят повече хора извън Европа", заяви Фиго.



МАН СИТИ ПРИГОТВИ 30 МИЛИОНА ЗА УИЛШИР

Ръководството на Манчестър Сити е готово да пренебрегне предупрежденията на мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, че неговият халф Джак Уилшир не е за продан, и да отправи оферта в размер на 30 милиона паунда за услугите на полузащитника. Преди по-малко от месец френският специалист призова конкурентите от Висшата лига да не се опитват да вземат английския национал, тъй като той категорично не се продава. Въпреки това именно 23-годишният вътрешен полузащитник е на челно място в списъка за селекция на Ман Сити и от "Етихад Стейдиъм" няма да се откажат толкова лесно от амбициите си да го привлекат.
Интересът на "гражданите" към Уилшир се засилва допълнително от факта, че другият им вариант за подсилване на халфовата линия на отбора с "домашно отгледан" футболист - Джордън Хендерсън от Ливърпул, пропадна, след като халфът на мърсисайдци подписа нов договор с клуба от "Анфийлд" и се обрече във вярност на "червените".
В последните години шефовете на Манчестър Сити наляха повече от 70 милиона паунда на "Емиратс", привличайки оттам Емануел Адебайор, Коло Туре, Гаел Клиши, Самир Насри и Бакари Саня. Сега те ще се опитат да вземат още един футболист на "артилеристите".


БАЙЕРН ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРИВЛИЧА ИГРАЧИ НА БОРУСИЯ

Часове преди снощния полуфинал между Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд) от турнира за Купата на Германия таблоидът "Билд" съобщи поредна новина, която кара обикновения запалянко да изрази недоволството си от баварския клуб. Шампионите са решили да се пробват да привлекат Илкай Гюндоган, който най-вероятно ще напусне "жълто-черните" след края на сезона. Информацията идва само ден, след като босът на Байерн Карл-Хайнц Румениге официално заяви, че се надява Юрген Клоп да стане треньор на отбора му един ден. В Дортмунд продължават да страдат и за любимците си Марио Гьотце и Роберт Левандовски, които избягаха в посока "Алианц Арена".
Според "Билд" представители на Байерн вече са се свързали с мениджърите на Гюндоган, за да обсъдят евентуална сделка. Баварците обмислят оферта от 30 млн. евро, каквато се говори, че подготвя и Манчестър Юнайтед.
Гюндоган има договор с Борусия за още един сезон, но дните му в Дортмунд изглеждат преброени. От клуба обявиха, че до няколко дни ще има яснота около бъдещето на полузащитника.


ДИЕГО АЛВЕШ ПОДОБРИ ДВА РЕКОРДА

Успехът над Гранада с 4:0 върна Валенсия на четвъртото място в Примера, а стражът на "прилепите" Диего Алвеш подобри два рекорда. 29-годишният вратар не е допускал гол в домакински мач вече в продължение на 549 минути. Предишното най-добро постижение беше на Хосеп Балагер от сезон 1974/75.
Освен това Алвеш не е инкасирал гол на "Местайя" в шест поредни мача - нещо, което никой вратар в историята на Валенсия не е постигал.
Общо от началото на сезона бразилецът е изиграл 32 мача и в тях е допуснал 25 гола.


 


Сходни връзки

ОТ ДВОРОВЕТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ФУТБОЛНИ АСОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди