изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:22 EEST
ИМА НЕЩО ГНИЛО...: Нови протести в САЩ срещу полицейския произвол (ВИДЕО)    
По света Хиляди отново излязоха по улиците, за да участват в най-голямата демонстрация до момента, посветена на смъртта на Фреди Грей - младият афроамериоканец, който почина вследствие на полицейско насилие. Протестът, воден от ученици, започна пред университета Джон Хопкинс и достигна до кметството на града, като демонстрантите държава в ръце плакати с надписи като „Черния живот има значение” и „Младите чернокожи не са престъпници”. По време на демонстрацията са се чували и скандирания като: „Назад, назад, искаме свобода. Нямаме нужда от полицаи расисти”.

Жителите едновременно на няколко големи града в САЩ излязоха на улицата, за да изразят подкрепата си за участниците в протеста против полицейския произвол в Балтимор. Към протеста се присъединиха активисти от Ню Йорк, Сиатъл, Бостън, Минеаполис и Вашингтон. Но този път стражите на реда решиха да не чакат изостряне на ситуацията и, въпреки мирния характер на акциите, започнаха избирателно да арестуват демонстранти.

Участниците в протестните шествия съобщават в социалните мрежи, че полицията просто избира на случаен принцип хора от тълпата и ги арестува без никакви основания. Причината за това е блокирането от демонстрантите на няколко големи пътища, в частност в Ню Йорк протестиращите просто превзеха площад Юниън, 17-та улица и площад Тайм.

При това демонстрантите не проявяват агресия по отношение на стражите на реда. Повечето протестиращи се движат по централните улици с плакати, призоваващи за борба срещу полицейския произвол. Мнозина скандират „Да си черен не е престъпление”. Освен това в Ню Йорк активисти организираха „лежащ протест” на 34-та улица, а във Вашингтон решиха да изразят своето несъгласие с помощта на антирасистка песен.

В Сиатъл активисти се събраха на площада в центъра на града с плакати и снимки на афроамериканци, загинали в резултат на неправомерни действия на стражите на реда. Сред тях има снимки на убития от полицаи 18-годишен Майкъл Браун, както и задушения при арест 43-годишен баща на шест деца Ерик Гарнър.

Из цялата страна демонстрантите искат под отговорност да бъдат подведени полицаите, които се смятат за виновни за смъртта на 25-годишния Фреди Грей. Хиляди американци са убедени, че причина за жестокостта на полицаите за пореден път е станала расовата принадлежност на задържания. http://www.blitz.bg

Българин в Балтимор /САЩ/: Положението е страшно, грабят каквото им падне /ВИДЕО/
Обявиха извънредно положение в Балтимор (ВИДЕО)
Балтимор осъмва в междурасово напрежение
Газета ру: Американски ученик застреля родителите си
Затворник забремени 4 надзирателки зад решетките

Полицаи застреляха американец в Сейнт Луис
Бял полицай отново застреля чернокож - тичал гол по етажите
Още 14 младежи след Майкъл Браун - убити от полицаи
Полицаи в Кливланд застреляха чернокожо дете, размахващо пистолет-играчка на детска площадка











 


Сходни връзки

ИМА НЕЩО ГНИЛО...: Нови протести в САЩ срещу полицейския произвол (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди