изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:11 EEST
ОБУЧАВАТ УЧИТЕЛИ ДА ПРЕПОДАВАТ ПО ИНТЕРЕСЕН НАЧИН БИОЛОГИЯ    
Новини600 дървета ще бъдат засадени в Добрич по трансграничен проект


По проект „Природата около нас“ в Добрич ще бъдат засадени 600 дървета, характерни за региона, съобщи пред ученици от частната гимназия “Леонардо да Винчи” Севдалина Венкова – член на екипа на проекта. Партньори по проекта са Община Добрич и НПО Маре Нострум от Констанца.
„Проектът е за неформално екологично образование. Той основно е насочен да се опише защитените растения и животни, които са в региона Констанца и Добрич. Това ще излезе в книжка, която е по-научно специализирана”, каза Венкова.
По проекта ще се разработи програма за обучение на учители, като в обучението по биология се въведе игрови елемент, нестандартни методики. Трябва да бъдат обучени 40 учители от Добрич и 40 – от Констанца. По проекта ще бъде създаден и мултимедиен продукт. Той ще обучава децата под формата на игра с анимирани герои, които са близки до децата. „Целта е да се въведат децата в опознаване на биоразнообразието“, обясни Венкова. Играта ще бъде на няколко нива. В нея ще бъдат включени няколко хабитата - ливадна, горска, морска екосистеми. Така децата ще имат възможност под формата на игра да научат за различните хабитати – какви растения и животни се срещат там. Ще има и тестове, за да се провери какво са научили децата.
Задачата на фирмата, която извършва картографиране и анализиране на биоразнообразието,е била да препоръча растителни видове, които трябва да се засадят в двата региона, в които се реализира проектът – Добрич и Констанца. Препоръката е това да са растения, които да са характерни за региона. Предвижда се в Добрич да бъде залесено основно с акация, ясен, явор, червен дъб, бреза и върба. С тях ще бъде попълнена липсващата растителност в местността Лозята, района на бул. „Русия“ и Суха река, околовръстния път към Силистра. Вече са засадени половината от дръвчетата. Партньорите от Констанца ще засадят 600 дървета, като с тях ще възстановят ветрозащитни пояси.


 


Сходни връзки

ОБУЧАВАТ УЧИТЕЛИ ДА ПРЕПОДАВАТ ПО ИНТЕРЕСЕН НАЧИН БИОЛОГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди