изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:24 EEST
ДОБРИЧ СЕ ПРЕКЛОНИ ПРЕД ЖЕРТВИТЕ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА    
НовиниС панихида за загиналите започна общоградското поклонение по случай 70 години от края на Втората световна война.


Тя бе отслужена от архиерейския наместник отец Иван Дойчев и отец Стоян Димов пред Паметника на загиналите добруджанци в заключителния етап на Втората световна война. На общоградското поклонение присъстваха кметът на Добрич Детелина Николова, народните представители Живко Мартинов и Калина Балабанова, областният управител д-р Маргарита Новоселска, ветерани от войните, ръководители и представители на политически партии и движения,  на обществени организации, културни и образователни институти и граждани на Добрич.
„Денят на обединена Европа е празник, който напомня за тежкото минало, за милионите жертви във Втората световна война. Всички ние не трябва да забравяме за високата цена, която заплатиха европейските народи и Русия в битката с фашизма„, каза в словото си кметът на Добрич Детелина Николова.
Присъстващите почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите във Втората световна война и положиха венци и цветя на Паметника на загиналите добруджанци в заключителния етап на Втората световна война и на паметника на Съветската армия. Сред тях имаше  ветерани от войната, както и родственици и потомци на добруджанци, участвали във военните действия и отдали живота си за свободата.

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ПРЕКЛОНИ ПРЕД ЖЕРТВИТЕ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди