изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:31 EEST
ПЛЕНЕР НА УЧИЛИЩЕ ПО СТЪКЛАРСТВО И ДИЗАЙН ОТ ЧЕХИЯ СЕ ПРОВЕДЕ В "ДВОРЕЦА"    
НовиниВ  галерия "Тихото гнездо" в държавния културен институт „Двореца” в Балчик е подредена изложба с част от сътвореното през десетте дни на художествения пленер от учениците от чешкия град Валашке Мезиричи.




От 1 до 10 май 21 ученици, заедно със своите преподаватели -  директора Дана Будайова,  майстор-магистър Йозеф Дивин и магистър Красимира Колчева, от средното стъкларско училище в град Валашке Мезиричи, имаха възможност да черпят вдъхновение на територията на архитектурно-парковия комплекс и северното Черноморие.
Основната тема на художествения пленер през тази пролет беше "Двореца". Учениците рисуваха, скицираха и трупаха впечатления от безбройните за тях емоционални моменти и места. Всички млади творци, включително и майстор-магистър Йозеф Дивин, направиха сериозни заявки за своите бъдещи проекти, за това, че Дворецът ще присъства неизменно в огромна част най-скорошните им творби.
Още през миналата година, когато училището от Валашке Мезиричи отбеляза своята 70-та годишнина с изложбата "Чешко стъкло в Двореца", беше планиран и пленерът през пролетта на 2015 година. Като част от тазгодишната програма, Дана Будайова и Красимира Колчева ръководиха курс по чешки език - начално ниво. В него се включиха 15 участници от България. В края на курса те получиха сертификати за придобити знания по чешки език - първо ниво.
Благодарение на ползотворното партньорство между ДКИ „КЦ „Двореца" и Средно училище по стъкларство от град Валашке Мезиричи има реализирани редица проекти и дейности в културната сфера, както на междудържавно, така и на идейно ниво, посочиха от културния институт. НДТ


 


Сходни връзки

ПЛЕНЕР НА УЧИЛИЩЕ ПО СТЪКЛАРСТВО И ДИЗАЙН ОТ ЧЕХИЯ СЕ ПРОВЕДЕ В "ДВОРЕЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.98 секунди