изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:42 EEST
СПРЯХА ПРОТЕСТИТЕ НА ДОБРУДЖАНСКИЯ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ    
НовиниПротестите на работещите в Добруджанския земеделски институт спират засега, съобщи председателят на синдикалната организация към КНСБ в института Елена Колева. Това решение е било взето в края на миналата седмица.



Причината е, проведената вчера среща в Селскостопанска академия, инициирана от федерациите по земеделие към КНСБ и Подкрепа”, обясни тя. На нея те трябваше да се срещнат с ръководството на академията, за да се обсъдят варианти за преструктурирането на научните звена и преразглеждане на решението за 16%-тно съкращение на служители, каза Колева, която също ще участва в срещата.
„Ще бъдат обсъдени свободни работни места в институтите, финансирането на академията за 2015 г. и бъдещото развитие на ССА по отношение на съкращения на персонала“, коментира в аванс Елена Колева, която очакваше на срещата да получи информация дали няма да се намали процентът на съкращения, който за Добруджанския земеделски институт е 16 %, което ще доведе до съкращаване на 45 щатни бройки.
В сряда в института ще се проведе общо събрание, на което колективът ще бъде запознат с резултатите от днешната среща, посочи Елена Колева. На това събрание хората ще решат дали протестите ще продължат или ще бъдат преустановени.
Припомняме, че в началото на миналата седмица работещите в Добруджанския земеделски институт започнаха едночасови протести на пътя Добрич-Кардам, на разклона за института, в знак на недоволство от готвените масови съкращения. В научната база работят 282 души, от които, според решението на УС на Селскостопанската академия, предстои да бъдат съкратени 45 души.
Синдикалният лидер коментира, че становището на земеделския министър Десислава Танева, споделено пред журналисти в петък в Каварна, е напълно погрешно. „Според моите изчисления, ние имаме 30 научни работници, а институтът обработва 21 400  земя, което означава, че се падат по 700 декара на научен работник или по 16 човека на научен работник. Според нея, в Добруджанския земеделски институт не се полагат по 13 души персонал на един научен работник, както твърди министърът, а по около 8. НДТ

 


Сходни връзки

СПРЯХА ПРОТЕСТИТЕ НА ДОБРУДЖАНСКИЯ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди