изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:19 EEST
Американка живее с дупка в мозъка, голяма колкото лимон    
Любопитно 26-годишна жителка на американския град Портланд живее с голяма дупка в мозъка, съобщава изданието New York Post.

Коул Коен от детството си изпитвала сериозни проблеми с математиката, ориентацията в пространството и други, достъпни и обикновени за връстниците й неща. Тя имала отлични оценки по английски език, и литература, но лекарите й поставили диагноза „не подлежаща на обучение” и открили в нея синдром на дефицит на внимание и хиперактивност. Причината за това бил фактът, че момичето не можело да определи на какво разстояние от нея се намира случаен обект, не можела да ползва часовник, а цифрите обявила за „безсмислени драсканици”.

Лекарите й направили томография на мозъка, за да установят причините за това поведение, и открили, че в главата си Коул има дупка в най-сложния си орган с размерите на лимон или юмрук на десетгодишно дете.

Дупката била запълнена с мозъчна течност. Точно това била и причината за поведението на девойката. Коул разбрала за това и написала книга със заглавие „Случаят с моята глава: моят мозък и други чудеса”, която стана и бестселър в САЩ.

„Най-трудно ми беше да се науча да се прибирам вкъщи, но и това стана с помощта на приятелите ми. Трудно разбрах и колко дълго трябва да прегръщам някого, защото винаги исках това да продължи дълго”, признава американката.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Американка живее с дупка в мозъка, голяма колкото лимон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди