изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:02 EEST
1121 ЗРЕЛОСТНИЦИ СЕ ЯВИХА НА МАТУРА    
Образование1121 зрелостници от Добричка област се явиха на вчерашната първа матура по Български език и литература, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование. Темата, която се падна на дванайсетокласниците е "Ще бъдеш в бяло" на Пейо Яворов. По нея учениците трябва да създадат аргументиран текст и интерпретативно съчинение.

Допуснати до изпита, както НДТ вече писа, бяха 1142 деца. Те се явиха в 14 училища. Няма сигнали за случаи на преписване или други нарушения. Във всички зали, където се е провеждал изпитът, е имало видеонаблюдение. Изпитът е започнал в определеното време и е приключил също навреме, допълни началникът на РИО д-р Христо Боев.
Вчера се проведе и първият изпит за национално външно оценяване на седмокласниците – също по български език и литература. От заявилите 1404 ученици, явили са се 1323, а на втория модул – 690.
Резултатите от националното външно оценяване на седмокласниците трябва да станат известни до 3 юни, а от матурите на зрелостниците – до 9 юни. Вторият държавен зрелостен изпит ще е утре, а този по желание на ученика ще е в дните между 26 май и 5 юни. НДТ


 


Сходни връзки

1121 ЗРЕЛОСТНИЦИ СЕ ЯВИХА НА МАТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди