изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:10 EEST
ТРИ СВЕТОВНИ ТИТЛИ ГРАБНАХА ТАЛАНТИТЕ НА "АЛЕКСИЯ"    
Новини С три световни титли се завърна от световния шампионат по танци "Звездите в танца" в Пореч, Хърватска, зонална танцова организация "Алексия" с ръководител и хореограф Севдалина Мавродиева-Нейкова. Престижната надпревара  се проведе от 18 до 24 май. В нея "Алексия" се представи с 9 танца с 22 деца - 11 в категорията "чилдрън" и 11 в категорията "джуриъри".

Преди финала в Пореч на 10 места в света се провеждат квалификации и от тях за финала се избират около 2 000 танца, разказа за НДТ Севдалина Мавродиева-Нейкова. "Алексия" се явява на последната квалификация, която е във Хърватска два дни преди финала. Там и деветте танца на добричката школа влизат в А лига. "Трима съдии дават оценки и ако приемем, че максимумът е 100 процента, в А лига влизат тези с точки над 75 процента", обясни ръководителя на зоналната танцова организация.



Първо място в "Звездите на танца" печели Нанси Георгиева с танца "Експлоужън". Тя е на 17 години и мери сили с изпълнителки на възраст 17-35 години. Другото й солово изпълнение - на танца "Широко затворени очи", й носи четвърто място. Нанси е удостоена с титлата "Талант на шампионата" при жените. Титлата на една от всички участнички от всички категории. Втората световна титла е за танца "Морски звезди" в категория "Оупън". Първо място печели и танцът "Медузи" в категория "Акро стил". Той участва в галаконцерта, в който се представят 20 танца. "Котки в шапка", изпълнен от малката група на "Алексия", е класиран на второ място. Отлично е представянето и на соловите изпълнителки на "Алексия". Шести места в различните категории печелят Дана Лазарова с танца "Невъзможна любов", Мария Узунова с "Последното писмо" и Лиана Иванова с "Триглав змей". Танцът "Изборът" на Паола Матеева е класиран на осмо място.



"За мен най-големият успех от световния шампионат в Пореч е, че отново участвахме с танц на галаконцерта - сподели Севдалина Мавродиева-Нейкова. - На галаконцерта присъстват над 5 000 души публика и се гледа он лайн в цял свят". Изключителен успех е и определянето на Нанси Георгиева за "Талант на шампионата" при жените, допълни ръководителят на Алексия. НДТ










 


Сходни връзки

ТРИ СВЕТОВНИ ТИТЛИ ГРАБНАХА ТАЛАНТИТЕ НА "АЛЕКСИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди