изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-02-29 @ 22:09 EET
„ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА“ ЗА ФИНАНСИРАНЕТО НА ИН ВИТРО В ГЕН. ТОШЕВО    
ЗдравеЗа първи път заседава екипът, който ще отговаря за изпълнението на дейностите, заложени в новоприетия Правилник за финансиране на процедури «Ин витро» в община Генерал Тошево. Комисията е определена със заповед на кмета на общината и се състои от седем човека – представители на Общинска администрация, общински съветници и лекар-гинеколог. Те ще бъдат ангажирани с работата по приемане и разглеждане на необходимите за процедурата документи. В случаите, когато двойките покриват всички критерии, комисията ще предоставя финансово подпомагане, съгласно Правилника за финансиране на процедури „Ин витро“.

Той се прие с пълно единодушие на проведеното през месец февруари общинско заседание и има за цел финансово подпомагане на семейства и двойки, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Генерал Тошево. Те могат да кандидатстват за средства в размер на 2000 лв. (2500 лв. при необходимост от донорски материал), като с предимство се ползват двойки, които не отговарят на критериите за държавно финансиране от страна на Център за асистирана репродукция (ЦАР). Същевременно, евентуално подпомагане от страна на община Генерал Тошево няма да възпрепятства кандидатите да участват в други програми за финансиране на процедури по асистираната репродукция от други организация – държавни и неправителствени.
Изготвянето на цялостната административна процедура по разглеждане на заявленията, взимането на решения от страна на комисията и предоставяне на финансови средства от Общинския съвет е съобразена с опита в тази област на други общини на територията на Република България, както и на фондация „Искам бебе”.
В скоро време на сайта на община Генерал Тошево ще бъде публикувана цялата необходима информация за кандидатстване, както и необходимите формуляри и заявления. НДТ
 


Сходни връзки

„ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА“ ЗА ФИНАНСИРАНЕТО НА ИН ВИТРО В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди