изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:04 EEST
ТРИМА ДОБРИЧЛИИ ЩЕ УЧАСТВАТ НА СВЕТОВНИТЕ ИГРИ SPECIAL OLYMPICS В ЛОС АНДЖЕЛИС    
СпортВ периода 21 юли – 02 август 2015г. в Лос Анжелис, САЩ ще се проведат Световни летни игри на Спешъл Олимпикс. Лос Анжелис ще посрещне над 7000 атлети с интелектуални затруднения от 177 държави от целия свят, 3 000 треньори, 30 000 доброволци, 2 000 медии. Очаква се около 500 000 зрители да станат свидетели на състезанията. Чрез спорта, Световните летни игри '2015 ще дадат възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.

Спешъл Олимпикс България ще се представлява на Световните игри от национална делегация от 23 атлети на възраст от 8 до 38 години в 10 спортa – лека атлетика ,бадминтон ,плуване , боче , тенис на маса , вдигане на тежести , голф , джудо , ролери  и конна езда .
Българските общини, приели декларацията „Достъп до спорт за хората с интелектуални затруднения“ получиха възможността за участие в разпределянето на квотите за участие в Световните летни игри, като поемат партньорски ангажименти към подготовката своите атлети.
Спешъл Олимпикс Интернешенъл и Организационния комитет на Световните игри за  проект „Достъпен Голф“ с Голф Клуб „Лайтхаус“ с подкрепата на Община Добрич и Българската голф асоциация , който е единственият проект в Европа, в рамките на който освен че се осигурява тренировъчната дейност, е осигурена трудова заетост за целия отбор по голф. Благодарение на Община град Добрич и екипа на Отдел”Здравеопазване и социална политика”, както и родителите на атлетите ,  съвместният проект превръща голфа в ефективен инструмент за социална интеграция на младежите с интелектуални затруднения, което е уникален пример за подражание и за цялата българска спортна общност!
На 26.05.2015г. е получено официално потвърждение на Организационния комитет на Световните игри ,че община Добрич ще бъде представена с 3 атлета – Мирослав Радославов Енчев и Елица Веселинова Димитрова -голф  и Радослав Иванов Радев - вдигане на тежести в Националната делегация на Спешъл Олимпикс България за участие в Световните игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис. Радослав и Елица са потребители на Дневен център за възрастни с увреждания, а Мирослав е работил една година в социалните услуги в Добрич по Програма ”Нови възможности за заетост” на Дирекция ”Бюро по труда”.
Изказана е  благодарност за съвместните усилия на община Добрич и на  инж. Георги Чуклев, (председател на Голф клуб „Лайтхаус” и вицепрезидент на Българската голф асоциация).
Също така в подкрепа на  съвместния  проект „Достъпен голф“, Спешъл Олимпикс Интернешенъл е предоставил  правата за превод и използване на два  видеоклипа за въздействието на голфа върху развитието на хората с интелектуални затруднения . В тази връзка, след представяне на Логото на Община град Добрич, то ще бъде поставено  в българската версия на клиповете и ще може да бъде  излъчвано на Интернет страницата , вътрешни монитори в общината , социалните заведения и на други публични места на територията на община Добрич.
 


Сходни връзки

ТРИМА ДОБРИЧЛИИ ЩЕ УЧАСТВАТ НА СВЕТОВНИТЕ ИГРИ SPECIAL OLYMPICS В ЛОС АНДЖЕЛИС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди