изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:54 EEST
ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК ОТНОВО Е ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ    
СпортСамо след година прекъсване отборът на Лукойл Академик отново е на върха в Националната Баскетболна Лига, след като „студентите” се наложиха с 87:77 в мач №5 срещу Балкан (Ботевград) и спечелиха финалната серия с общ резултат 3:2 победи. Това е 12-та титла за тима от Правец от 2000-а година насам, докато „зелените” от Ботевград не успяха да прекъснат 26-годишната суша без трофей в родния баскетбол.

Христо Захариев бе над всички и завърши с 23 точки, Никола Драгович и Крис Минков добавиха съответно по 16 и 13 точки, а Тери Смит приключи с 11 точки и 7 асистенции. Павел Маринов вкара 18 точки за ботевградчани, а Иван Лилов се разписа със 17 точки. „Студентите” спечелиха първата спорна топка и веднага откриха резултата след красив пробив на Смит, а след това домакините демонстрираха и добра защита, което даде възможност на Захариев да отбележи седем безответни точки за 11:3. Вукойчич взе прекъсване при точно шест минути до края на частта, а след подновяването на играта възпитаниците му стопиха четири точки от изоставането си, но под другия кош Захариев продължи с наказателната акция и след десет минути Лукойл дръпна напред със седем точки – 20:13. Отличната защита на Академик продължи да измъчва сериозно „зелените”, които до средата на втората част вече имаха на сметката си цели 11 грешки, а освен това, Шундов, Захариев и Веселинов не спираха да вкарват за най-голямата разлика до този момент – 33:19. В последните пет минути ботевградчани се събудиха с тройка на Лилов, след което Острев и Мартин Маринов също демонстрираха отлича стрелба за 32:39 на почивката, което запази интригата в двубоя жива. Възпитаниците на Тони Дечев тръгнаха много силно и в третия период и бързо възстановиха двуцифрената разлика в своя полза – 47:34, а това изнерви до краен предел гостите, които пропускаха и бъркаха почти при всяка своя атака. Именно нервите изневериха на гостите, които си изпросиха общо три технически нарушения съответно на Стаменкович, Павич и на цялата пейка на Балкан, а „студентите” използваха максимално шанса си и докоснаха титлата преди старта на заключителните десет минути – 68:52. Ботевградчани се вдигнаха на щурм на старта на заключителните десет минути и с отлична серия от 9:0 успяха да свалят изоставането си на седем точки – 61:68, с което запазиха шансове да поднесат голямата изненада и да стигнат до обрат. Вместо да се възползват максимално от предимството си, играчите на Балкан решиха да върнат жеста на съперника и на свой ред направиха три поредни грешки, а Смит и Захариев вкараха за 74:61 при 5:46 минути до финалната сирена на двубоя. „Зелените” демонстрираха голямо сърце и отново се завърнаха в мача след серия от тройки на Павел Маринов и Острев за 74:79, но след това капитанът на Балкан направи петия си фал и напусна игра. Това се отрази пагубно на играта на гостите, които се отказаха да гонят обрат и предадоха победата и титлата в ръцете на Лукойл Академик – 87:77.


 


Сходни връзки

ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК ОТНОВО Е ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.43 секунди