изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:06 EEST
ДОБРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА    
Общество Общоградско поклонение и поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев по повод 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, се проведе вчера в двора на едноименното добричко училище.

Присъстваха първият зам.-кмет на Добрич Иван Колев, заместник областните управители Йордан Йорданов и Ивайло Манушев, зам.-кметът Камелия Кочева, почетни граждани на Добрич, общински съветници, представители на политически партии, на културни и образователни институции, граждани, ученици. Панихида отслужи отец Стоян Димов.
"На този ден се прекланяме пред подвига на гениалния поет, публицист и революционер, пред саможертвата на неговите четници, възвестили на Европа, че има един народ, изстрадал, готов за свободата си - каза в словото си Иван Колев. - Коленичим пред паметта, пред саможертвата на хилядите именити и безименни герои, които вградиха със своя подвиг имената си в темелите на съвременна България... В ден като днешния не можем да не кажем, че чрез Ботев, чрез Апостола, чрез техните съратници България изкачи един от най-високите си върхове във вековните си борби за социална справедливост и национална независимост".
Точно в 12 часа на фона на сирените присъстващите на общоградското поклонение запазиха минута мълчание в знак на почит пред паметта на Христо Ботев и падналите за свободата на България. Признателните потомци поднесоха венци и цветя на паметника на Ботев. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди