изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:00 EEST
В ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ОУ „ХР. БОТЕВ“ ИЗЯВИ ТАЛАНТИТЕ СИ    
ОбразованиеВ зала "Добрич" се състоя празничен концерт "75 години с името на Ботев", който е част от инициативите, посветени на годишнината от основаването на училището. В него се представиха възпитаници на учебното заведение, които изявяват таланта си в различни области – музика, поезия, танц.



Изявиха се формации от ЗТО „Алексия“ , Арт-център „Палитра“ и детска фолклорна студия „Добруджа“, в които участват възпитаници на ОУ „Хр. Ботев“. Свои стихове прочетоха деца, които са отличени в традиционния конкурс, организиран от учебното заведение „Децата на Добрич творят“.
За изключителен принос с малка пластика бе отличена седмокласничката  Снежана Стоянова, която е носител на много награди, както в областта на литературата, така и в много други области. Тя е била класирана за няколко национални олимпиади, като е избрала да участва в две от тях и е лауреат на олимпиадата по география.
Гости на празника бяха зам.-кметът Камелия Койчева, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Диана Борисова, началникът на отдел „Образование и култура“ Нейчо Нейчев.
Празниците по случай 75-годишнината на училището стартираха на 6 януари, когато се навършиха 167 години от рождението на Христо Ботев. Тогава се проведе Ден на отворените врати в учебното заведение. Утре ще се проведе благотворителен бал, като набраните средства ще се използват за обновяване на актовата зала на училището.
Честванията ще приключат на 12 октомври - Деня на българската община, когато се планира учениците да влязат в ролята на членове на действащите комисии към общината. Именно на тази дата през 1940 година румънската търговска прогимназия е преименувана в ОУ “Христо Ботев” с решение на Общинския съвет. НДТ


 


Сходни връзки

В ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ОУ „ХР. БОТЕВ“ ИЗЯВИ ТАЛАНТИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди