изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:53 EEST
СЪДЪТ РАЗПИТВА СВИДЕТЕЛИ ПО НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО СРЕЩУ БИВШ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ    
Ред и сигурностВчера Окръжният съд в Добрич започна разпита на свидетели по наказателното дело срещу бившия областен управител Динчер Хаджиев, заемал поста през 2005-2008 година. Обвиняеми по делото за престъпления по служба с цел облага са и Пламен Ганев, който по това време е директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" в областната управа,и Костадин Великов, директор на службата по кадастър в Добрич.

Ганев е подведен под отговорност като помагач на Хаджиев, а Великов – за това, че в условията на продължавано престъпление като началник на службата по кадастър е подписал документи по две сделки с цел облага на трети лица.
Обвинението касае общо девет сделки. Шест от тях са за продажба на държавна земя, която е била част от специализираната болница за рехабилитация „Тузлата“ край Балчик. Върху държавните терени е имало построени бунгала, а продажбата е извършена, без да има документ от Община Балчик, че постройките са законни. Друга от сделките касае продажба на земя в Добрич. Тя вече е обявена за нищожна по съдебен път. Визирана е и сделка за продажба на земя в Шабла, която също е била прилежаща към бунгала. Последната атакувана от прокуратурата сделка, извършена от Динчер Хаджиев като областен управител, е за апартамент в Добрич на Пламен Ганев.
Окръжният съд не прие за съвместно разглеждане предявените от държавата граждански искове - към Динчер Хаджиев за 191 100 лева, към Пламен Ганев - за 155 100 лева, и към Костадин Великов - за 135 103 лева. Мотивът бе, че има пропуски в подаденото искане за това. Не се изключва възможността държавата да бъде конституирана като ищец в хода на делото.
Вчера съдът разпитва част от призованите повече от 60 свидетели, сред които има пребиваващи в чужбина, а един е починал.
И тримата подсъдими заявиха, че на този етап няма да дават обяснения. Съдебният процес продължава и днес, както и през още два дни през юни. НДТ
 


Сходни връзки

СЪДЪТ РАЗПИТВА СВИДЕТЕЛИ ПО НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО СРЕЩУ БИВШ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди