изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:58 EEST
ОКОЛО 7 000 СКАНДИНАВСКИ ТУРИСТИ ЩЕ ЛЕТУВАТ В КАВАРНЕНСКО    
ТуризъмБез очакваните няколко хиляди скандинавски туристи, прогнозата за летния сезон в община Каварна щеше да е много песимистична, заяви пред журналисти кметът на Общината Цонко Цонев. „Записванията на руски и украински туристи са много зле. Но, след откриването на „Бялата лагуна“, тази година 7 000 скандинавци ще посетят Каварна и Северното Черноморие. От следващата година комплексът ще работи от 15 май до края на септември и по 10 000 скандинавци ще посещават Каварна и региона. Има записвания и на български туристи.

Идната седмица предстои да бъде открит комплексът „Бялата лагуна“, който е изключителна инвестиция за българското Черноморие и туризма, въобще, заяви Цонев. Тя се извършва вече трета година.  До момента е изградена леглова база със 700 легла на стойност 40 млн. лева, като инвестицията е на „Албена“ и „Томас Кук“, Скандинавия. За следващата година трябва да се построи още едно тяло, за да достигне базата до 1200 легла, а по-догодина – 1800. Инвестицията осигурява 140 работни места.
Първите туристи в „Бялата лагуна” ще бъдат настанени на 9 юни.
Освен хотелска част и спортни обекти, комплексът има два ресторанта с по 600 места – единият е на самия плаж, а другият – до рецепцията, магазини, фитнес, който е един от най-модерните в България. Към новото тяло пред всеки апартамент има построени басейни. Категорията е 4 звезди, а догодина се предвижда да бъдат категоризирани като 5-звезден комплекс, каза още Цонев.
Кметът уточни, че плажът е свободен и има достъп за абсолютно всички, както от Каварна, така и от цяла България.
„Аз също смятам да водя децата си на плаж на „Бялата лагуна“, така че, спазени са всички изисквания на закона. За мен най-важното е да се предоставят такива условия, които да се предоставят на хората и „Томас Кук“ да продължи инвестицията си”, каза още кметът на Каварна.  НДТ


 


Сходни връзки

ОКОЛО 7 000 СКАНДИНАВСКИ ТУРИСТИ ЩЕ ЛЕТУВАТ В КАВАРНЕНСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди