изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 09:02 EEST
ПОДНОВИ СЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА СОЦИАЛНИЯ ПРИЮТ    
ОбществоПрез 2013 година с участието на Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил беше направена първа копка на новия социален приют към храм "Света Троица" в кв. "Рилци", Добрич. По план е предвидено сградата да бъде 5-етажна, в която да намерят подслон 50 души с всичко необходимо за живот, като същевременно доброволно дават своя труд.

С произведената продукция ще се задоволяват нуждите на приюта.
Свещеноиконом Стоян Иванов Стоянов на основата на опита, който има при ръководството на приюта при храм "Света Троица" в Добрич и непрекъснато търсене на места за настаняване на бездомни хора, стигна до идеята, че трябва да бъде изграден нов приют в кв. "Рилци". Вече са извършени първите строителни дейности.
В приюта ще има спални, трапезария, кухня, приемна за новопостъпили, лекарски кабинет, сервизни помещения. Проектът е подготвен с подкрепата на община град Добрич, а с първите 15 000 лева от дарения са изградени избените помещения. В момента се строи първият етаж и предстои изливането на плочата. В парцела, където преди години е имало стопански сгради, ще бъдат изградени животновъдна ферма и градини, с които приютът да се издържа.
На 27.06.2014 година почина след тежко боледуване свещеноиконом Стоян Иванов Стоянов от Добрич, който беше председател на Църковното настоятелство на храм "Света Троица", епархийски съветник, бивш архиерейски наместник и основател на приюта за бездомни и социалната трапезария към храма. Духовникът е помагал на десетки семейства с подслон и храна, като в последно време работеше за разширяване на приюта към храма и за изграждането на нов в кв. "Рилци".
Нов председател на Църковното настоятелство на храм "Света Троица" в Добрич е свещеник Емануил Ириза, който пое задълженията за доизграждането на приюта в кв. "Рилци". На времето свещеноиконом Стоян Иванов Стоянов е подчертавал необходимостта от дарения. Сред дарителите до сега ще посочим един пример, а именно футболен клуб "Добруджа", които дари средства за приюта.
За тези, които ще дадат своята лепта, за да се реализира едно богоугодно дело, даваме банковата сметка на храм "Света Троица" и телефон за връзка.

Интернешънъл Асет Банк- клон Добрич
BIC: IABG BGSF
IBAN: BG31IABG74951000411200
Титуляр: Храм "Света Троица" - Социален център "Света Петка".

Тел.: 058/ 604 683.

Тодор НИНОВ

 


Сходни връзки

ПОДНОВИ СЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА СОЦИАЛНИЯ ПРИЮТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди