изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 23:59 EEST
ПРЕДСТАВИХА ПРОЕКТА „БЪЛГАРСКИ ИСКРИЦИ” В ТАРАКЛИЯ, МОЛДОВА    
НовиниПървото представяне на проект „Български искрици", реализиран в партньорство между „Българска шевица" ЕООД и Регионален исторически музей–Добрич, зад граница бе в град Тараклия, Република Молдова, преди дни.



Екипът на проекта бе радушно приет от Наталия Бешир - директор на гимназията в Тараклия. Тя покани участниците да се срещнат и разговарят с гимназисти от различни класове. По време на работна среща сподели, че учениците проявяват подчертан интерес към екология и археология.
Сергей Филипов – кмет на Тараклия, благодари на ръководството на проекта за приетата покана и за дейното участие в тържествата на града по случай 6 май. Бе инициирана и кратка среща с областния управител на Тараклия.
По време на двудневния престой бяха извършени няколко дейности по проекта. Направена бе презентация на трите му модула-  „Магията на българската шевица", „Средновековна работилница" и „Силата на българското слово", пред възпитаниците на гимназията в Тараклия. За добричката група бе подготвена специална програма от изявени ученици на гимназията. Бе проведена и работна среща на екипа на проекта с ръководството на гимназията. Преподавателите проявиха засилен интерес към модулите „Средновековна работилница" и „Силата на българското слово". Бе проведен и спортен турнир между гостите от България и техни връстници от гимназията. Участниците в проекта „Български искрици" посетиха и Музея на културното наследство в Тараклия.
На 6 май – празника на Тараклия, групата от Добрич посети храм „Св. Георги" и поднесе цветя на паметника на Олимпий Панов – български революционер и офицер, командващ артилерията по време на Сръбско-българската война (1885), военен министър във временното правителство на Петко Каравелов след преврата срещу Александър Батенберг. Ивелина Романова, като представител на община Добрич, Регионален исторически музей и екипа на проекта „Български искрици", бе в деловия президиум на празника на град Тараклия. Тя запозна накратко аудиторията с богатото историческо наследство на Добруджа и България, благодари за топлия прием и гостоприемството на тараклийци. В празничната концертна програма участваха деца от СОУ „Св. Кл. Охридски". Програмата включваше също: презентация на проекта „Български искрици", два турнира за стрелба с лък за малки и големи и един конкурс за рисуване на българска шевица. Отличилите се получиха грамоти и предметни награди. Ръководителите на проекта получиха Диплом на почетен гост от Република България. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА ПРОЕКТА „БЪЛГАРСКИ ИСКРИЦИ” В ТАРАКЛИЯ, МОЛДОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди