изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:09 EEST
СКИТНИК, УБИЛ КЛОШАР ОТ С. БЪЛГАРЕВО ОСТАВА В АРЕСТА    
НовиниНиколай Цанев, привлечен като обвиняем за убийството на Костадин Костадинов, открит мъртъв в началото на март тази година в помещение в квартал "Чайка" във Варна ще продължи да пребивава в ареста. Варненският апелативен съд потвърди определение на Варненския окръжен съд от миналата седмица, с което е оставена без уважение молбата му за изменение в по-лека на мярката за неотклонение.





36-годишният Николай от с. Българево, Каварненско и Красимир Димитров от Свищов, област Велико Търново са обвиняеми по досъдебно производство на Второ РУ на МВР във Варна за убийството на 65-годишния Костадин, също от с. Българево, извършено в съучастие между тях, по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.
Апелативният съд във Варна потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо Цанев, като се позова на тежкото обвинение спрямо него и на събраните в хода на разследването доказателства.Този съд споделя извода, че преценката им обосновава предположението за авторството на тежкото престъпление. Законът наказва това деяние със затвор от 15 до 20 години, с доживотен затвор или доживотен без замяна.
Пресслужбата на съда припомня, че по досъдебното производство са събрани доказателства за скитническия начин на живот на Николай и на Красимир, които нямат постоянен адрес и работа. Двамата системно злоупотребявали с алкохол, след което ставали агресивни и конфликтни. Николай е с утежнено съдебно минало, осъждан 4 пъти за различни престъпления, в това число и с ефективна присъда за нанасяне на побой и причиняване на средна телесна повреда на едно лице. Въззивната инстанция счита, че правилно и законосъобразно ВОС е стигнал до извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение Цанев може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.
Определението на Варненския апелативен съд, с което е потвърден ареста на Николай Цанев, един от двамата скитници, разследвани за убийството на техен събрат, извършено през март тази година във Варна не подлежи на обжалване. НДТ
 


Сходни връзки

СКИТНИК, УБИЛ КЛОШАР ОТ С. БЪЛГАРЕВО ОСТАВА В АРЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди