изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:44 EEST
ГИМНАЗИСТИ ПОМАГАТ НА СВОИ СЪУЧЕНИЦИ ЧРЕЗ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ    
ОбществоБлаготворителен концерт под мотото "Доброто е в нас, разпръсквайте го!" на езикова гимназия "Гео Милев" се проведе миналата вечер в концерта зала "Добрич". Негов организатор бе преподавателят по немски език Румяна Янкова. "Целта на този концерт е да подпомогнем 16 деца, 2 от които болни от рак и левкемия, и 14 без родител, с един или в тежко финансово състояние - сподели за НДТ Янкова.

- Провокира ме да го инициирам тежък случай на дете от 9 клас. Замислих се колко не познаваме нашите ученици и колко малко класните ги опознават. Помолих ги да ми подадат имена на такива деца и направихме списък с 16 имена". В концерта се включиха талантливи възпитаници на езикова гимназия. На сцената на зала "Добрич" те пяха, свириха и танцуваха в подкрепа на нуждаещите се техни съученици.
Концертът бе съпътстван от благотворителна изложба с произведения на ученици и нова книжка на преподавателите от ЕГ "Гео Милев", които творят. Тя е издадена с помощта на бившия възпитаник на гимназията Мирослав Тасев, към когото Румяна Янкова отправя благодарност. Едно семейство дари две скъпи картини и пари, друг бивш възпитаник - 100 лева. Родители от настоятелството закупиха двете картини и също направиха дарение от парични средства.
"Благодаря на всички таланти на "Гео Милев", които прегърнаха идеята и направиха един незабравим спектакъл, който трудно ще забравя. В нашата гимназия раснат достойни граждани, с гражданска съвест и творящи добро", сподели Румяна Янкова. Тя не сри и огорчението си, че класните ръководители не са направили необходимото по разгласяването на концерта, за да бъде посетен той от повече родители и от обществеността. НДТ
 


Сходни връзки

ГИМНАЗИСТИ ПОМАГАТ НА СВОИ СЪУЧЕНИЦИ ЧРЕЗ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди