изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:25 EEST
Интерпол издирва студентка, избягала към "Ислямска държава"    
По света

Интерпол издирва студентка, избягала към "Ислямска държава"



Полицията е обявила за международно издирване Мариам Исмаилова, която е избягала преди дни от Русия в Турция. След като родителите обявили в полицията, че е изчезнала, тя е пусната за издирване по всички международни канали, в това число и през Интерпол, съобщава lifenews.ru.„Исмаилова е обявена за издирване. Турските правоохранителни органи работят заедно със сътрудници на МВД и ФСБ по въпроса”, съобщава източник, близък до разследващите.

Бащата на Мариам Исмаилова вече се намира в Анкара, където се води разследването по издирването на дъщеря му. По данни на посолството на Русия в Турция Мариам Исмаилова все още не е успяла да пресече границата със Сирия и се намира на територията на Турция.

Студентката се води изчезнала от 12 юни. Сутринта тя казала на родителите си, че трябва спешно да се яви в университета. Излязла от вкъщи и повече не се върнала. По данни на разследването Мариам не е взела пари от дома си.

По-късно е станало ясно, че още сутринта тя е отлетяла от Москва за Истанбул, като се предполага, че крайната й цел е да премине в Сирия и да се включи в редиците на „Ислямска държава”.

Според една от версиите причина за бягството на Мариам е конфликт с баща й. Той й забранил да мисли за брак и семейство, докато не завърши висшето си образование. Допуска се, че именно на тази основа емисари на „Ислямска държава” са я привлекли.

Според близките й Мариам имала проблеми с ученето и последната сесия взела само с тройки. Също така тя се отдалечила от старите си приятели, започнала да се вижда все по-рядко с тях. В същото време обаче тя постоянно говорила с някого по мобилния.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Интерпол издирва студентка, избягала към "Ислямска държава" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди