изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:06 EEST
ПОГЛЕД ОТ ДЪНОТО КЪМ СЪСЕДИТЕ: Как ще ги стигнем: Румъния сваля цените на лекарствата с 20%    
По светаПарламентът в Букурещ прие намаляване на ДДС за печатни медии и култура в размер на 5%

Румънският министър-председател Виктор Понта съобщи в своя Facebook профил, че парламентът ще гласува тази седмица намаляване на Данък добавена стойност /ДДС/ в страната от 24% на 19%. Освен това цените на лекарствата ще бъдат редуцирани с 20% от 1 юли, съобщи economy.bg.
Според Понта намаляването на данъка ще подпомогне борбата с данъчните измами и ще стимулира икономиката. Новите данъци най-вероятно ще влязат в сила още преди 1 януари 2016.

 Междувременно долната камара на румънския парламент гласува намаляването на ДДС за печатни медии, услуги в сферата на културата и нискобюджетните недвижими имоти, да е в размер на 5%. Новият размер на данъка ще се отнася за книги, вестници, списания, билети за музеи, културни събития, кина и спортни събития.

ДДС в размер на 5% ще се налага и върху жилища, чиято стойност не надвишава 113,8 хил. долара (без стойността на данъка).

Предстои новият данък да бъде одобрен и горната камара на румънския парламент.
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

ПОГЛЕД ОТ ДЪНОТО КЪМ СЪСЕДИТЕ: Как ще ги стигнем: Румъния сваля цените на лекарствата с 20% | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди