изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:34 EEST
АТЛЕТИТЕ НА СКЛА „ДОБРУДЖА” СЪС СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ ОТ ЩАФЕТАТА 4 ПО 400 М    
СпортЮношите и девойките се представиха отлично на националния шампионат за старша възраст, който се проведе в град София. Михаил Михалев в тласкането на гюлле достигна до шампионската титла с резултат 16,52 м. Негов подгласник стана Николай Петров, който се завърна успешно след претърпяна само преди месец операция на апандисит и постигна 15,52 м.

На пето място се класира Георги Димов с постижение 14,38 м. Георги участва и в коронната си дисциплина мятане на диск, където се класира на второ място с резултат 44,25 м. Николай Михов направи блестящо представяне в хвърлянето на чук като постигна 60,58 м. и остави вторият в състезанието на 8 м. след себе си. Другият участник в тази дисциплина Никола Пантелеймонов се класира на осма позиция  с резултат 41,99 м Гергана Иванова също в хвърлянето на чук при девойките достигна до седмо място с резултат 28,18 м Марин Атанасов - единственият ни състезател старша възраст в дисциплината 400 м, достигна до пето място във финала с лично постижение от 50,58 сек. Петър Минков в същата дисциплина достигна до  52,30 сек., което е негов най-добър резултат. Мартин Костадинов в скока на дължина се представи много добре като постигна ново лично постижение от 6,20 м още в квалификацията и се класира за финала, където постигна още по добър резултат от 6,32 м и това му отреди осмо място в крайното класиране. Отлично се представиха юношите в щафетата 4х400 м в състав: Мартин Костадинов, Петър Минков, Страхил Стоянов и Марин Атанасов те направиха много добро предаване между постовете и заслужено грабнаха сребърните медали. От девойките много добро представяне направи Камелия Първанова в дисциплината 800 м. Тя от година живее в Норвегия и се върна за да участва на състезанието, където си направи лично постижение и това и отреди десето място. В щафетата 4х400 м девойките Тони Тончева, Мая Маринова, Андриана Панаьотова и Камелия Първанова се класираха на осмо място, на щафетата 4х100 м в същия състав достигнаха до девета позиция.
Предстои хвърлячите да вземат участие на Балканските игри в Сърбия за младша възраст това са Михаил Михалев в тласкането на гюлле и Георги Димов в мятане на  диск. На Балканиадата за старша възраст, която ще се проведе в Румъния участие в хвърляне на чук ще вземе Никола Михов,  а Николай Петров ще участва в тласкането на гюлле. Ръководството на СКЛА „Добруджа” пожелава успешно представяне на състезателите.
 


Сходни връзки

АТЛЕТИТЕ НА СКЛА „ДОБРУДЖА” СЪС СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ ОТ ЩАФЕТАТА 4 ПО 400 М | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди