изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:07 EEST
Задържани са извършители на грабеж на голяма сума пари в столицата (ОБЗОР)    
Ред и сигурностСофия. Задържани са извършители на грабеж на голяма сума пари при проведена специализирана полицейска операция, съвместно с ГД „Национална полиция”, под ръководството на Градска прокуратура и СДВР. Това каза на брифинг пред журналисти старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР. При операцията са задържани двама извършители на грабеж на голяма сума пари – 15 хил. лв. от лек автомобил на бул. „Васил Левски“.

Мъжете са задържани, непосредствено след извършване на грабежа в следобедните часове около 18.00 часа в петък. „Единият е роден 1977 година, а другият – 1972 година, като те са известни за извършени редица престъпления – заплаха за убийство, кражби, грабежи, незаконно притежание на оръжие и имат присъди. Няма информация извършителите да са участвали към едновремешните групировки”, уточни Илко Илиев, началник-сектор ''Грабежи'' в СДВР.
Потърпевшата жена е била в автомобил и след счупване на стъклото на колата й с камък, мъжете са издърпали чантата й. Намерени са всички откраднати вещи и ще бъдат върнати на пострадалата. Потърпевшата жена е притежавала тези пари в качеството си на длъжностно лице и те са били фирмени оборотни пари.
Според комисар Маринов извършителите са задържани по възможно най-безопасния начин както за жертвата, така и за служителите, вследствие на предприетото наблюдение. По случая има извършено бързо досъдебно производство под ръководството на Градска прокуратура. Снощи Софийският градски съд постанови мярка „задържане под стража“ и за двамата извършители на грабежа , заяви Ана Алексова, обвиняващ прокурор от Софийска градска прокуратура. По думите й, в рамките на три дни са извършени почти всички процесуално следствени действия, за да се докаже това престъпление. Мъжете са се признали за виновни по време на разглеждането на мярката, тъй като доказателствата са достатъчни към този момент да се достигне до извод за тяхната вина. Едното лице има 17 присъди, другото лице е неосъждано, но има наказателни производства срещу него, добави Алексова.
Полицията е разполагала с оперативна информация, че лицата подготвят два грабежа. Целта на втория грабеж е било златарско магазинче в столичен МОЛ, но е предотвратен и мъжете не са успели да атакуват златарското ателие. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Задържани са извършители на грабеж на голяма сума пари в столицата (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди