изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:34 EEST
80 БЕЗРАБОТНИ ОТ ОБЛАСТ ДОБРИЧ ЗАПОЧВАТ РАБОТА    
Новини

Областният управител д-р Маргарита Новоселска в качеството си на работодател по проект „Подкрепа за заетост“, подписа договорите на 80 безработни лица, регистрирани в бюрата по труда на територията на област Добрич, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.



Проектът се реализира от Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията по заетостта. Със заповед на областния управител бе назначена комисия, която посети общинските центрове, проведе събеседване и номинира явилите се кандидати.
Разпределението на назначените лица по общини, е както следва: за Генерал Тошево – 15 лица, Тервел – 15, Добричка община – 12, Крушари – 13, Добрич – 10 и по 5-има кандидати от общините Каварна, Шабла и Балчик.
Основните задължения на новоназначените лица включват извършване на дейности за отстраняване на последствията от бедствията и за осъществяване на превенция в тази насока, като фокусът е върху потенциалния риск от наводнения, причинявани от обилни валежи. От администрацията припомнят, че разпределението на работните места е съобразено с целите на проекта, насочени към повишаване на заетостта и осигуряване на подкрепа за работодатели от общини, засегнати от природни бедствия. Те са съгласувани с кметовете и са одобрени от Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Заплащането на труда ще се осъществи с европейски средства, като трудовото възнаграждение е в размер на 380 лв. Предвижда се дейностите по проекта „Подкрепа за заетост" на ОП "Развитие на човешките ресурси" да приключат до края на тази година. Връчването на трудовите договори на наетите лица започва от 1 юли по общини. НДТ

 


Сходни връзки

80 БЕЗРАБОТНИ ОТ ОБЛАСТ ДОБРИЧ ЗАПОЧВАТ РАБОТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди