изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:02 EEST
Цонко Цонев, кмет на община Каварна: Има сериозен спад на туристите от Русия и Украйна    
Туризъм Варна. Има сериозен спад на туристите от Русия и Украйна. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна кметът на Каварна Цонко Цонев. Той посочи, че откриването на новия туристически комплекс на територията на общината, който се посещава предимно от скандинавски туристи, тушират в известна степен отлива на руски и украински посетители. Положителна тенденция е и това, че няма спад на немските туристи в скъпите голф-комплекси край Каварна.

„Все пак имаме хотели, които разчитат предимно на руски и украински туристи, но пък отчасти компенсираме отлива с израелски и скандинавски посетители”, добави още кметът на Каварна. Той допълни, че активно се разработват и нови пазари, но това отнема години. Надеждата на бранша е, че през юли и август ще има известно наваксване на спада на туристите. Цонко Цонев каза още, че с все по-силни темпове се развива и голф туризма, като това е продукт, който привлича по-висок клас туристи. „Този вид туризъм наистина е много успешен, но въпреки това той не може да компенсира спадът на руски и украински туристи”, каза в заключение кметът на крайморската община.
Десислава ВАСИЛЕВА
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди