изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:23 EEST
ОБЯВИХА ВТОРОТО КЛАСИРАНЕ В ГИМНАЗИИТЕ    
ОбразованиеРезултатите от втори етап на класиране за паралелките с държавен план-прием  след завършен седми клас бяха обявени на сайта на Министерството на образованието. В петък те бяха обявени и в основно училище “Христо Смирненски” в Добрич и в Регионалния инспекторат по образование, съобщиха от РИО-Добрич.

Проверката в сайта става с въвеждане на ЕГН и входящ номер, за учениците, които кандидатстват в региона, в който са положили изпити. А за тези, които са кандидатствали за други региони, в които не са полагали изпити, проверката става с ЕГН и избор на регион.
Приетите на втори етап на класиране ученици трябва да се запишат в училищата, в които са приети, от 6 до 8 юли, включително. Обявяването на незаетите места след втория етап на класиране ще стане  9 юли. Тогава ще станат ясни и свободните честа след втория етап на класиране, обясниха от РИО.
Незаети места след втория етап на класиране ще има във всички учебни заведения, включително и сред елитните. Възможно е нови паралелки да се окажат с недостатъчен брой записали се ученици. Възможно е за тях да не се стигне до закриване, а да се обединяват специалности или да се сформират маломерни паралелки. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЯВИХА ВТОРОТО КЛАСИРАНЕ В ГИМНАЗИИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди