изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:27 EEST
НОВ ПОЛИЦЕЙСКИ АВТОМОБИЛ И ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ЩЕ ИМА В ГЕН. ТОШЕВО    
Ред и сигурностАктуализация на бюджета на община Генерал Тошево за 2015 год. в частта му за капиталови разходи бе единодушно гласувана на последното заседание на Общинския съвет. По предложение на местните структури на Министерство на вътрешните работи и с оглед създаването на безопасна и сигурна градска среда във финансовия план на общината за следващото шестмесечие бяха включени допълнителни средства в размер на 131 хил. лв.

С тях се предвижда да бъдат изградени гаражи за новите пожарни автомобили на района служба "Пожарна безопасност и защита на населението", да се закупят нови автомобили за Районно управление "Полиция", както и да бъде монтирано видеонаблюдение на места с високо обществено значение.
От гласуваната на общинската сесия сума 65 хил. лв. са за изграждане на две гаражни помещения за новите специализирани автомобили, които се очаква да получи местната пожарна служба. За целта е сформиран екип от експерти на община Генерал Тошево, който вече има изготвени няколко идейни проекти. В тях под внимание са взети както специализираните нормативни изисквания, така и техническите характеристики на високо проходимите машини. Очаква се строително-монтажните дейности да започнат до началото на септември, след провеждането на процедура по избор на изпълнител.
Поради обширната територия, която обхваща дейността на РУ "Полиция" с 36 хил. лв. ще бъде обезпечено и закупуването на полицейски автомобил за нуждите на органите на реда. От началото на демократичните промени до сега общината е закупила и предоставила на двете звена 5 нови автомобила, от които 3 с висока проходимост.
30 хил. лв. са средствата, предвидени за монтирането на видеонаблюдение на обществено значими сгради и обекти в града. Мерките са резултат от дългогодишното ползотворно сътрудничество между общинското ръководство и полицейското управление, като имат за цел опазване на обществения ред, превенция, противодействие на престъпленията и обезпечаване на сигурността на гражданите. Модел, който вече дава резултати в няколко големи български града. НДТ


 


Сходни връзки

НОВ ПОЛИЦЕЙСКИ АВТОМОБИЛ И ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ЩЕ ИМА В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди