изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:10 EEST
АГОНИЯ И В ОБРАЗОВАНИЕТО: 170 СВОБОДНИ МЕСТА В УЧИЛИЩАТА И СЛЕД ВТОРО КЛАСИРАНЕ    
Новини Големият процент двойки – 33 %, е основна причина за това незаети места да има във всички паралелки. Изключение правят само двете с английски език в ЕГ „Гео Милев“. И след втория етап на класиране има 170 незаети места в училищата в Добрич, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование. За разлика от други години, сега незаети бройки има във всички паралелки, като изключение правят само двете с изучаване на английски език в ЕГ „Гео Милев“.

Най-сериозно е положението в две от паралелките  във Финансово стопанската гимназия и в Професионалната гимназия по туризъм, където, най-вероятно ще се стигне до сливане на две професии в една паралелка. В първото учебно заведение за паралелката „Търговия на едро и дребно“ има 17 свободни места, а в „Застраховане“ – 12. В Другата гимназия проблемни са паралелките по „Кетъринг“ с 20 свободни места и „Организация на хотелиерството“  - 17.
В Езикова гимназия 5 места има в паралелката с изучаване на френски език, а 1 – по  немски. В ПМГ свободни са 29 бройки, от които по 13 в паралелките по биология и информационни технологии, и 3 – по информатика.
За първи път има незаети места в почти всички паралелки, посочиха от РИО. Според специалистите, една от основните причини за това е големият процент – 33, двойки на изпита след седми клас. Друга новост тази година е, че с най-висок бал – 34,6, са приемани учениците в т.нар. немски паралелки в ЕГ „Гео Милев“, а тези с английски език, които обичайно са фаворити – с 34,1.
От днес започва подаването на документи за участие в 3-тия етап на класиране, като приемът ще продължи до 14 юли, включително, без неделя - 12.07.2015 г. Това ще става в ОУ "Христо Смирненски" гр. Добрич. В трети етап на класиране могат да участват ученици, които не са участвали в първи и втори етап на класиране.
От РИО напомнят, че в класирането могат да участват и ученици, които не са се явявали на допълнителен модул от НВО, но имат оценка най-малко 3,00 на НВО по БЕЛ и Математика. Ученици, които са недоволни от класирането си на първи и втори етап. Тези ученици могат да променят и пренареждат желанията си (съобразно обявените свободни места), но не запазват мястото си от по-преден етап на класиране. НДТ
 


Сходни връзки

АГОНИЯ И В ОБРАЗОВАНИЕТО: 170 СВОБОДНИ МЕСТА В УЧИЛИЩАТА И СЛЕД ВТОРО КЛАСИРАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди