изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:41 EEST
ДРАГАН НЕШИЧ: ТРЯБВА ДА ИГРАЕМ ОТГОВОРНО, НО БЕЗ СТРЕС    
ИнтервютаЖенският национален отбор на България спечели домакинския турнир от група М на Световното Гран При в Самоков, но за много малко остана извън финалите на втора дивизия. Селекционерът Драган Нешич направи обзор на представянето на тима в интервю за BGvolleyball.com.

- Изводите след края на участието ни в Гран При?
- Заключение е само едно - със сигурност заедно можем. Съединение прави силата и това не трябва да стои само на герба на България, а трябва да е истина. И с млади състезателки, които за първи път играят в националния отбор и досега са били само в първенството, се показахме като един отбор, което е много важно. Това е победа за нас, за България и за всички около нас.
Съжалявам само, че по време на турнира в Баку трябваше да изграждаме отбор в течение на мачовете. Но това са като детски болести, които трябваше да изкараме, за да се ваксинираме срещу тях за в бъдеще и да започнем нов период. Нов период, който за момичетата до 23 години започва само след седмица с лагер за световно първенство. Там все още не знаем с какви състави ще бъдат другите национални отбори, но и това ще разберем.
Показахме много хубави неща и че заедно можем да печелим. Можем да бъдем като един отбор. Да се забавляваме и да обичаме да сме на игрището.

- Предстоят още доста състезания - световни първенства до 23 години и до 20 години, а след това и европейско, както и лагер в Бразилия ..
- Предстои това, което аз исках да започнем да учим от тези турнири. Трябва да имаме отговорност, но не трябва да играем под стрес. Точно това искам от момичетата и им пожелавам от сърце. Да изиграят световното първенство отговорно, но с положителна нагласа. А не със стрес, който да ни връзва краката и ръцете и да изглеждаме по начин, по който не бива. Срещу Пуерто Рико показахме, че сме сериозен отбор. Дали те са играли на 100 % или не, това си е техен проблем. За нас бе важно, че една Чаушева изигра сериозен мач срещу една Крус или една Окасио. Срещу момичета, които са световноизвестни, това си е самочувствие, което може да помогне след това на световно първенство. Но не само Чаушева, а всички в този национален отбор.

- Виждаме доста момичета от отбора на Марица (Пловдив) в националния отбор ..
- Имаме момичета и от Левски (София), и от Марица. Със сигурност поздравления и за двата клуба. Към лагера за 23-годишните ще се присъединят и момичета от ЦСКА. За съжаление няма да има от други клубове, но това трябва да ни мотивира всички да работим заедно. Още от началото съм казал: "Трябва всички да работим заедно". Драган Нешич като Драган Нешич е никой, един най-обикновен треньор, просто искам да създадем нещо заедно.
Тези момичета в този момент не са нито на Левски, нито на ЦСКА, тези момичета са собственост на българската федерация и на българския народ. И трябва да забавляват българския народ. И това не е демагогия, а истина.
Радвам се, че тези момичета имат една сериозна основа за развитие и им пожелавам за в бъдеще, когато дойде време, да се състезават в сериозни европейски и световни отбори.

- С оглед на хубавата победа срещу Пуерто Рико съжалявате ли, че няма да играем на финалите на Гран При в Полша?
- Да, съжалявам, но знаете ли, трябваше време да се създаде това. Не можеше да очакваме повече от нашите момичета срещу Полша и Канада. Не, това бяха първи мачове, имаше притеснение, за първи път в такава формация. От моята страна като треньор поех риск, за да дадем шанс на тези състезателки, но го има и риска за резултатите. Отговорността, обаче, е моя, преценката - наша, моя и от страна на федерацията. Съжалявам, че няма да сме на финалите, защото можехме. Но и срещу Чехия можеше да направим 2-3 грешки по-малко. И мачът срещу Чехия бе много по-важен отколкото в началото срещу Канада.

- С оглед на желанието, с което играят по-младите състезателки, могат ли да се притесняват волейболистките, които в момента са във ваканция?
- Не, не. Никой не трябва да се чувства застрашен, защото имаме сериозно качество. Не искам конкуренция в националния отбор. Конкуренцията дава качество, но всяка трябва да си намери своето място и шанс в националния отбор. И се знае кой трябва да носи голяма тежест в тима. Това са момичета, които трябва да им дадем шанс и да напомня, те са само на по 25 години и това е само с две години повече от възрастта на тези, които изиграха Гран При. И Елица Василева, и Добриана Рабаджиева и останалите ще получат своя шанс и ще радват цяла България.


 


Сходни връзки

ДРАГАН НЕШИЧ: ТРЯБВА ДА ИГРАЕМ ОТГОВОРНО, НО БЕЗ СТРЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди